Stoomgenerator of toch maar niet?

Is een stoomgenerator iets voor jou?

Het strijken van kleding is vaak een behoorlijke en soms tijdrovende klus. Maar om uw kleding er weer netjes glad en gestreken uit te laten zien, moet er toch met regelmaat gestreken worden. Er zijn tegenwoordig diverse apparaten te koop waarmee u uw kleding weer netjes kan strijken. Zo kunt u uw kleding strijken met de gewone strijkbout, het stoomstrijkijzer of met een stoomgenerator. Maar waar moet u nou op letten wanneer u een strijkijzer of stoomgenerator wilt kopen en wat is nou de beste?

Stoomgenerator

De verschillende soorten strijkoplossingen

De keuze van het soort apparaat waarmee u wilt strijken hangt af van uw wensen, behoeften en eisen. Tegenwoordig zijn er verschillende apparaten en systemen te koop zoals het gewone strijkijzer, het stoomstrijkijzer, de stoomgenerator, of eventueel een compleet strijksysteem.

Stoomstrijkijzer

Strijken met of zonder stoom? De meeste mensen strijken met een stoomstrijkijzer. Met deze strijkijzers wordt door de kleine gaatjes onder in de strijkzool een bepaalde hoeveelheid stoom in de kleding gespoten. Door het strijken met stoom kan het strijkgoed makkelijker glad gestreken worden. Er zijn mensen die nog willen strijken zonder stoom. Voor deze mensen zijn er nog een aantal fabrikanten die in hun assortiment nog een droogstrijkijzer (soms ook wel strijkbout genoemd) beschikbaar hebben. Op het gebied van stoomstrijkijzer is veel aanbod. Waar moet u nou op letten bij de aanschaf van een stoomstrijkijzer en wat is nou het beste strijkijzer.

Stoomgenerator

De stoomgenerator (soms ook wel stoomsysteem genoemd) zijn stoomstrijkijzers die vaak veel krachtiger zijn dan gewone stoomstrijkijzers. Bij deze systemen wordt stoom in een aparte generator opgewekt. Het waterreservoir van dit type strijkoplossing is vaak zo’n 4 keer groter dan bij een gewoon stoomstrijkijzer. Wanneer u vaak strijkt of grote hoeveelheden wasgoed moet strijken kan een stoomgenerator erg prettig zijn doordat u het reservoir minder vaak hoeft bij te vullen.

Voordelen van een Stoomgenerator

Op de vraag of de overstap naar een stoomgenerator de juiste was krijgen we vaak als antwoord: Als je het eenmaal gewend bent dan wil je nooit meer terug.

Kracht

De kracht van een strijkijzer is aan te duiden met het aantal bar wat het apparaat kan produceren gecombineerd met de hoeveelheid stoom die gegenereerd kan worden. Gemiddeld kan een stoomgenerator zo’n drie keer meer stoom per minuut produceren dan een stoomstrijkijzer.

Efficiëntie

Omdat een stoomgenerator meer stoom produceert, gaat het strijken sneller! Kreukels verdwijnen gemakkelijker en het waterreservoir zorgt ervoor dat u langer aan één stuk door kunt strijken.

Gewicht

Bij een “normaal” stoomstrijkijzer zit het water en de elektronica ingebouwd. Dit betekent dat u dit ook moet optillen! Bij een stoomgenerator zit dit verwerkt in het station. Een lichter strijkijzer is ideaal als er veel strijkwerk klaar ligt!

Nadelen van een Stoomgenerator
 • Een stoomsysteem is groter, en dus lastiger op te bergen.
 • Een klassiek strijkijzer is voordeliger.
 • Meer ruimte nodig op de strijkplank.

Raamzuiger Dry & Clean complete set

Art.nr. 4006501510167
€79,99
Op voorraad
1
Productgegevens

Leifheit Raamzuiger Dry & Clean complete set

Vervelende strepen op pas gereinigde ramen behoren tot het verleden.

De voordelen op een rij:

 • Acculooptijd: 35 minuten
 • Zuigbreedte: 28 cm en
  17 cm
 • Gewicht: 739 g
 • Steellengte: 43 cm

Meer informatie:

Vervelende strepen op pas gereinigde ramen behoren tot het verleden. Wie de raamzuiger Dry & Clean complete set van Leifheit koopt, kan eenvoudig ramen, spiegels, tegels, douchecabines en andere gladde oppervlakken schoonzuigen zonder strepen achter te laten en zonder te druppelen. De elektrische raamtrekker zuigt betrouwbaar in elke positie - zelfs horizontaal, boven het hoofd of onder een hoek. Bovendien heeft de raamstofzuiger een duurzame lithium-ion-accu met intelligente stand-by-functie om de levensduur te verlengen. Hierdoor kan hij tot 35 minuten worden gebruikt zonder dat hij hoeft te worden opgeladen. In de raamzuiger Dry & Clean complete set zit alles wat nodig is voor streeploos, schone ramen in huis. Naast de Leifheit raamzuiger wordt een verwisselbare 17 cm zuigmond meegeleverd. Zo kunnen smalle ramen of vensterbanken eenvoudig worden schoon gemaakt. Een 43 cm lange handgreep is ook in de set inbegrepen om het bereik van de elektrische raamwisser te vergroten en hoge ramen moeiteloos te kunnen bereiken. Door de Click-verbinding kunnen ook andere handgrepen met het Leifheit Click-systeem aan het apparaat worden bevestigd. De raamzuiger Dry & Clean complete set bevat ook de elektrische raamtrekker met een rondom bedekkende dweilhoes. Hiermee kunnen de ramen en kozijnen in één keer worden gereinigd.

Kenmerken:

 • Ruitenreiniger voor streeploos schoonzuigen zonder druipen
 • De raamzuiger Dry & Clean complete set is geschikt voor gladde oppervlakken zoals ramen, spiegels, tegels of douchecabines
 • De raamzuiger is 360° bruikbaar: zuigen ook mogelijk boven het hoofd, in schuine stand of horizontaal
 • Met de raamzuiger Dry & Clean kan tot 35 minuten worden schoongemaakt (100 m²) met één acculading dankzij automatische stand-by
 • De raamzuiger Dry & Clean complete set wordt geleverd inclusief verwisselbare 17 cm zuigmond voor smalle ramen
 • De raamzuiger Dry & Clean wordt geleverd met een 43 cm lange telescoopsteel om het bereik te vergroten
 • Een inwasser met rondom bedekkende wisserhoes is inbegrepen om ramen en kozijnen tegelijkertijd te kunnen wassen
 • Te combineren met andere Click-systeem-grepen van Leifheit dankzij Click-systeem-aansluiting
 • Te combineren met andere Click-systeem-grepen van Leifheit dankzij Click-systeem-aansluiting
 • De raamzuiger Dry & Clean heeft een extra grote tankopening voor eenvoudige reiniging
 • Ruitenreiniger met duurzame lithium-ion-accu
 • Made in Germany
Bewaar dit product voor later

Het product is te vinden bij onze magazijnopruiming

Aangesloten bij thuisvergelijken.nl, de webwinkel vergelijker