Stoomgenerator of toch maar niet?

Is een stoomgenerator iets voor jou?

Het strijken van kleding is vaak een behoorlijke en soms tijdrovende klus. Maar om uw kleding er weer netjes glad en gestreken uit te laten zien, moet er toch met regelmaat gestreken worden. Er zijn tegenwoordig diverse apparaten te koop waarmee u uw kleding weer netjes kan strijken. Zo kunt u uw kleding strijken met de gewone strijkbout, het stoomstrijkijzer of met een stoomgenerator. Maar waar moet u nou op letten wanneer u een strijkijzer of stoomgenerator wilt kopen en wat is nou de beste?

Stoomgenerator

De verschillende soorten strijkoplossingen

De keuze van het soort apparaat waarmee u wilt strijken hangt af van uw wensen, behoeften en eisen. Tegenwoordig zijn er verschillende apparaten en systemen te koop zoals het gewone strijkijzer, het stoomstrijkijzer, de stoomgenerator, of eventueel een compleet strijksysteem.

Stoomstrijkijzer

Strijken met of zonder stoom? De meeste mensen strijken met een stoomstrijkijzer. Met deze strijkijzers wordt door de kleine gaatjes onder in de strijkzool een bepaalde hoeveelheid stoom in de kleding gespoten. Door het strijken met stoom kan het strijkgoed makkelijker glad gestreken worden. Er zijn mensen die nog willen strijken zonder stoom. Voor deze mensen zijn er nog een aantal fabrikanten die in hun assortiment nog een droogstrijkijzer (soms ook wel strijkbout genoemd) beschikbaar hebben. Op het gebied van stoomstrijkijzer is veel aanbod. Waar moet u nou op letten bij de aanschaf van een stoomstrijkijzer en wat is nou het beste strijkijzer.

Stoomgenerator

De stoomgenerator (soms ook wel stoomsysteem genoemd) zijn stoomstrijkijzers die vaak veel krachtiger zijn dan gewone stoomstrijkijzers. Bij deze systemen wordt stoom in een aparte generator opgewekt. Het waterreservoir van dit type strijkoplossing is vaak zo’n 4 keer groter dan bij een gewoon stoomstrijkijzer. Wanneer u vaak strijkt of grote hoeveelheden wasgoed moet strijken kan een stoomgenerator erg prettig zijn doordat u het reservoir minder vaak hoeft bij te vullen.

Voordelen van een Stoomgenerator

Op de vraag of de overstap naar een stoomgenerator de juiste was krijgen we vaak als antwoord: Als je het eenmaal gewend bent dan wil je nooit meer terug.

Kracht

De kracht van een strijkijzer is aan te duiden met het aantal bar wat het apparaat kan produceren gecombineerd met de hoeveelheid stoom die gegenereerd kan worden. Gemiddeld kan een stoomgenerator zo’n drie keer meer stoom per minuut produceren dan een stoomstrijkijzer.

Efficiëntie

Omdat een stoomgenerator meer stoom produceert, gaat het strijken sneller! Kreukels verdwijnen gemakkelijker en het waterreservoir zorgt ervoor dat u langer aan één stuk door kunt strijken.

Gewicht

Bij een “normaal” stoomstrijkijzer zit het water en de elektronica ingebouwd. Dit betekent dat u dit ook moet optillen! Bij een stoomgenerator zit dit verwerkt in het station. Een lichter strijkijzer is ideaal als er veel strijkwerk klaar ligt!

Nadelen van een Stoomgenerator
 • Een stoomsysteem is groter, en dus lastiger op te bergen.
 • Een klassiek strijkijzer is voordeliger.
 • Meer ruimte nodig op de strijkplank.

Raamzuiger Dry & Clean

Art.nr. 4006501510006
€69,99
Op voorraad
1
Productgegevens

LeifHeit Raamzuiger Dry & Clean

Dankzij de Leifheit raamzuiger Dry & Clean behoren vervelende strepen, onhandig druipen en moeizaam opnieuw inwassen tot het verleden.

De voordelen op een rij

 • Acculooptijd: 35 minuten
 • Zuigbreedte: 28 cm
 • Gewicht: 739 g
 • Accutype: lithium-ion

Meer informatie

Dankzij de Leifheit raamzuiger Dry & Clean behoren vervelende strepen, onhandig druipen en moeizaam opnieuw inwassen tot het verleden. Wie de elektrische raamwisser koopt, wast de ramen in een handomdraai streeploos schoon. De handige verwisselbare zuigmond van de Leifheit raamwisser zorgt voor een snel, droog en glanzend resultaat. Voor de kleine oppervlakken is er een apart bestelbare 17 cm grote zuigmond die aan de raamzuiger te bevestigen is. Uiteraard is het apparaat niet alleen geschikt voor het reinigen van ramen, maar ook voor het reinigen van alle gladde oppervlakken zoals spiegels, tegels of douchecabines. De elektrische raamtrekker is uitgerust met een duurzame lithium-Ion-Accu. Het Leifheit apparaat is flexibel in gebruik, deze kan namelijk in schuine stand, horizontaal en boven het hoofd worden gebruikt. De Dry & Clean raamzuiger heeft een intelligente automatische stand-by functie die een extra lange levensduur (tot 35 minuten) van de accu garandeert. Na het reinigen kan het vuile water gemakkelijk worden geleegd via de extra grote watertankopening.

Kenmerken:

 • Leifheit-raamreiniger voor streeploos reinigen zonder druppen
 • Flexibele raamzuiger voor het reinigen van alle gladde oppervlakken
 • 360° bruikbaar: schuin, horizontaal of boven het hoofd
 • Batterijlading gaat tot 35 minuten (100 m²) mee dankzij automatische stand-by
 • Te combineren met alle Leifheit Click-System handgrepen voor eenvoudige reiniging van hoge ramen of serres
 • Uitgerust met een lithium-ion-accu met lange levensduur
 • Gemakkelijk te reinigen, extra grote waterreservoiropening
 • Verwisselbare zuigmond van17 cm apart verkrijgbaar voor het reinigen van smalle oppervlakken
Bewaar dit product voor later

Het product is te vinden bij onze magazijnopruiming

Aangesloten bij thuisvergelijken.nl, de webwinkel vergelijker