Stoomgenerator of toch maar niet?

Is een stoomgenerator iets voor jou?

Het strijken van kleding is vaak een behoorlijke en soms tijdrovende klus. Maar om uw kleding er weer netjes glad en gestreken uit te laten zien, moet er toch met regelmaat gestreken worden. Er zijn tegenwoordig diverse apparaten te koop waarmee u uw kleding weer netjes kan strijken. Zo kunt u uw kleding strijken met de gewone strijkbout, het stoomstrijkijzer of met een stoomgenerator. Maar waar moet u nou op letten wanneer u een strijkijzer of stoomgenerator wilt kopen en wat is nou de beste?

Stoomgenerator

De verschillende soorten strijkoplossingen

De keuze van het soort apparaat waarmee u wilt strijken hangt af van uw wensen, behoeften en eisen. Tegenwoordig zijn er verschillende apparaten en systemen te koop zoals het gewone strijkijzer, het stoomstrijkijzer, de stoomgenerator, of eventueel een compleet strijksysteem.

Stoomstrijkijzer

Strijken met of zonder stoom? De meeste mensen strijken met een stoomstrijkijzer. Met deze strijkijzers wordt door de kleine gaatjes onder in de strijkzool een bepaalde hoeveelheid stoom in de kleding gespoten. Door het strijken met stoom kan het strijkgoed makkelijker glad gestreken worden. Er zijn mensen die nog willen strijken zonder stoom. Voor deze mensen zijn er nog een aantal fabrikanten die in hun assortiment nog een droogstrijkijzer (soms ook wel strijkbout genoemd) beschikbaar hebben. Op het gebied van stoomstrijkijzer is veel aanbod. Waar moet u nou op letten bij de aanschaf van een stoomstrijkijzer en wat is nou het beste strijkijzer.

Stoomgenerator

De stoomgenerator (soms ook wel stoomsysteem genoemd) zijn stoomstrijkijzers die vaak veel krachtiger zijn dan gewone stoomstrijkijzers. Bij deze systemen wordt stoom in een aparte generator opgewekt. Het waterreservoir van dit type strijkoplossing is vaak zo’n 4 keer groter dan bij een gewoon stoomstrijkijzer. Wanneer u vaak strijkt of grote hoeveelheden wasgoed moet strijken kan een stoomgenerator erg prettig zijn doordat u het reservoir minder vaak hoeft bij te vullen.

Voordelen van een Stoomgenerator

Op de vraag of de overstap naar een stoomgenerator de juiste was krijgen we vaak als antwoord: Als je het eenmaal gewend bent dan wil je nooit meer terug.

Kracht

De kracht van een strijkijzer is aan te duiden met het aantal bar wat het apparaat kan produceren gecombineerd met de hoeveelheid stoom die gegenereerd kan worden. Gemiddeld kan een stoomgenerator zo’n drie keer meer stoom per minuut produceren dan een stoomstrijkijzer.

Efficiëntie

Omdat een stoomgenerator meer stoom produceert, gaat het strijken sneller! Kreukels verdwijnen gemakkelijker en het waterreservoir zorgt ervoor dat u langer aan één stuk door kunt strijken.

Gewicht

Bij een “normaal” stoomstrijkijzer zit het water en de elektronica ingebouwd. Dit betekent dat u dit ook moet optillen! Bij een stoomgenerator zit dit verwerkt in het station. Een lichter strijkijzer is ideaal als er veel strijkwerk klaar ligt!

Nadelen van een Stoomgenerator
 • Een stoomsysteem is groter, en dus lastiger op te bergen.
 • Een klassiek strijkijzer is voordeliger.
 • Meer ruimte nodig op de strijkplank.

Rotaro Powervac 2 in 1 16V

Art.nr. 4006501119278
€149,00
Op voorraad
1
Productgegevens

Leifheit steelstofzuiger met kruimelzuiger rotaro powervac 2in1 16V

De voordelen op een rij

 • Looptijd: 35 minuten
 • Geschikt voor vloertype: tegelshouten vloerlaagpolig tapijt
 • Verschillende hulpstukken: spleetzuigmondmeubelborstel
 • Accu:16V-lithium-ion

Meer informatie

Gang, keuken en eetkamer stofzuigen, zonder steeds de stekker opnieuw in te steken in een ander stopcontact? Geen probleem met accustofzuiger Rotaro PowerVac 2in1 16V van Leifheit. Deze accustofzuiger staat garant voor flexibel en snel zuigen, zonder dat je actieradius beperkt wordt door een snoer. En het is een bijzonder handige 2-in-1-zuiger. Zo is de Rotaro PowerVac 2in1 16V overal veelzijdig inzetbaar. Daar kun je op vertrouwen: de dicht ingeplante borstelharen van de elektrische vloerborstel met BristlePro Technology verwijderen vuil bijzonder doeltreffend. Voor de afneembare handstofzuiger worden praktische opzetstukken meegeleverd. Daarmee zuig je gemakkelijk de smalle ruimtes tussen de kussens van de bank. Er is ook een speciale borstel bij voor kwetsbare oppervlakken. De zakloze cycloontechnologie zorgt voor krachtige stofzuigprestaties. Bovendien hoef je geen dure zakken te kopen. Dankzij het EPA-filter-systeem wordt het stof uit de aangezogen lucht verwijderd, waarna de schone lucht uitgeblazen wordt. De filter is eenvoudig schoon te maken: gewoon afspoelen onder de kraan. Accustofzuiger Rotaro PowerVac 2in1 16V heeft twee standen: eco en turbo. De 16V-lithium-ion-accu gaat lang mee en heeft een looptijd van 35 minuten. Het apparaat heeft vier front-leds, zodat je ook in donkere hoekjes of onder lage meubels het vuil goed kunt zien. De stofzuiger kan plat neergeklapt worden, zodat je ook gemakkelijk op moeilijke plekken kunt schoonmaken. Na het stofzuigen berg je de stofzuiger op in het laadstation. Hij wordt dan snel weer opgeladen en is altijd inzetklaar.

Kenmerken:

 • Veelzijdig inzetbare 2-in-1-stofzuiger: accu-vloerstofzuiger met afneembare accu-handstofzuiger
 • Snel en flexibel stofzuigen zonder lastig snoer, dus zonder beperking van je actieradius
 • Zakloze cycloontechnologie zorgt voor krachtig stofzuigen en bespaart je het kopen van dure stofzuigerzakken
 • De efficiënte EPA-filter verwijdert stof uit de aangezogen lucht
 • 16V-lithium-ion-accu met een lange levensduur en een looptijd van 35 minuten
 • Elektro-zuigmond met BristlePro Technology voor dieptereiniging van alle soorten vloeren
 • Twee verschillende standen: turbo en eco
 • Vier front-leds maken het vuil ook in donkere hoekjes en onder meubels goed zichtbaar
 • Gemakkelijk zuigen, ook op moeilijk te bereiken plekken, met deze plat neerklapbare zuiger, dankzij het beweeglijke gewricht
 • Met twee praktische opzetstukken voor de handstofzuiger: spleetzuigmond en meubelborstel
 • Oplaadstation voor snel bijladen en een altijd inzetklare stofzuiger
 • De filter kan schoongespoeld worden onder de kraan en gaat lang mee
Bewaar dit product voor later

Het product is te vinden bij onze magazijnopruiming

Aangesloten bij thuisvergelijken.nl, de webwinkel vergelijker