Stoomgenerator of toch maar niet?

Is een stoomgenerator iets voor jou?

Het strijken van kleding is vaak een behoorlijke en soms tijdrovende klus. Maar om uw kleding er weer netjes glad en gestreken uit te laten zien, moet er toch met regelmaat gestreken worden. Er zijn tegenwoordig diverse apparaten te koop waarmee u uw kleding weer netjes kan strijken. Zo kunt u uw kleding strijken met de gewone strijkbout, het stoomstrijkijzer of met een stoomgenerator. Maar waar moet u nou op letten wanneer u een strijkijzer of stoomgenerator wilt kopen en wat is nou de beste?

Stoomgenerator

De verschillende soorten strijkoplossingen

De keuze van het soort apparaat waarmee u wilt strijken hangt af van uw wensen, behoeften en eisen. Tegenwoordig zijn er verschillende apparaten en systemen te koop zoals het gewone strijkijzer, het stoomstrijkijzer, de stoomgenerator, of eventueel een compleet strijksysteem.

Stoomstrijkijzer

Strijken met of zonder stoom? De meeste mensen strijken met een stoomstrijkijzer. Met deze strijkijzers wordt door de kleine gaatjes onder in de strijkzool een bepaalde hoeveelheid stoom in de kleding gespoten. Door het strijken met stoom kan het strijkgoed makkelijker glad gestreken worden. Er zijn mensen die nog willen strijken zonder stoom. Voor deze mensen zijn er nog een aantal fabrikanten die in hun assortiment nog een droogstrijkijzer (soms ook wel strijkbout genoemd) beschikbaar hebben. Op het gebied van stoomstrijkijzer is veel aanbod. Waar moet u nou op letten bij de aanschaf van een stoomstrijkijzer en wat is nou het beste strijkijzer.

Stoomgenerator

De stoomgenerator (soms ook wel stoomsysteem genoemd) zijn stoomstrijkijzers die vaak veel krachtiger zijn dan gewone stoomstrijkijzers. Bij deze systemen wordt stoom in een aparte generator opgewekt. Het waterreservoir van dit type strijkoplossing is vaak zo’n 4 keer groter dan bij een gewoon stoomstrijkijzer. Wanneer u vaak strijkt of grote hoeveelheden wasgoed moet strijken kan een stoomgenerator erg prettig zijn doordat u het reservoir minder vaak hoeft bij te vullen.

Voordelen van een Stoomgenerator

Op de vraag of de overstap naar een stoomgenerator de juiste was krijgen we vaak als antwoord: Als je het eenmaal gewend bent dan wil je nooit meer terug.

Kracht

De kracht van een strijkijzer is aan te duiden met het aantal bar wat het apparaat kan produceren gecombineerd met de hoeveelheid stoom die gegenereerd kan worden. Gemiddeld kan een stoomgenerator zo’n drie keer meer stoom per minuut produceren dan een stoomstrijkijzer.

Efficiëntie

Omdat een stoomgenerator meer stoom produceert, gaat het strijken sneller! Kreukels verdwijnen gemakkelijker en het waterreservoir zorgt ervoor dat u langer aan één stuk door kunt strijken.

Gewicht

Bij een “normaal” stoomstrijkijzer zit het water en de elektronica ingebouwd. Dit betekent dat u dit ook moet optillen! Bij een stoomgenerator zit dit verwerkt in het station. Een lichter strijkijzer is ideaal als er veel strijkwerk klaar ligt!

Nadelen van een Stoomgenerator
  • Een stoomsysteem is groter, en dus lastiger op te bergen.
  • Een klassiek strijkijzer is voordeliger.
  • Meer ruimte nodig op de strijkplank.

Soehnle Luchtreiniger airfresh clean 300

Art.nr. 68094
€129,00
Op voorraad
1
Productgegevens

SOEHNLE LUCHTREINIGER AIRFRESH CLEAN 300 - 30M2

Stof, pollen, bacteriën, gassen – we kunnen niet zien en vaak ook niet ruiken wat we inademen. Schone lucht is echter heel belangrijk voor onze gezondheid – zeker voor iedereen die last heeft van allergie. Soehnle heeft de oplossing: de Soehnle Airfresh Clean 300 verwijdert effectief 99,2% van alle allergenen en schadelijke stoffen tot 3,0 µm uit de lucht. Luchtreiniger Airfresh Clean 300 is ECARF-gecertificeerd (Stichting Europees Centrum voor allergieonderzoek) met certificaat nummer 5643. Het drievoudige filtersysteem met voorfilter, EPA-filter en actievekoolfilter verwijdert effectief vele deeltjes zoals huisstof, pollen, bacteriën, huisstofmijten, fijnstof, virussen en zelfs onaangename geurtjes en gassen. Het extra inschakelbare uv-licht vernietigt bovendien bacteriën in de gefilterde lucht. Zo ontstaat lucht waarin je vrij kunt doorademen – zonder tranende ogen, zonder hoesten, zonder ademhalingsproblemen.

Werking

Na het reinigen wordt de schone lucht gelijkmatig teruggeblazen in de ruimte – en dat blazen gebeurt aangenaam zachtjes, zodat het ook in de slaapkamer niet stoort. De Airfresh Clean 300 zuigt tot 170 kubieke meter lucht per uur aan. Zo zuivert de luchtreiniger de lucht in een woon- of slaapkamer van 20 m2 meer dan drie keer per uur. Drie standen en een timer met 2-, 4- en 8-uurs-voorkeuze geven je de mogelijkheid om de duur en intensiteit van de luchtreiniging volgens je persoonlijke wensen in te stellen. In nachtmodus werkt de luchtreiniger continu door zonder verlichting, zodat je ongestoord kunt slapen. De filterwisselindicator geeft aan wanneer het filter vervangen moet worden, zodat je altijd weet dat het systeem in orde is om de lucht optimaal te kunnen reinigen.

Kijk voor meer informatie naar de video

Kenmerken:

  • Het drie-stappen-filtersysteem (voorfilter/ EPA-filter/ actievekoolfilter) verwijdert tot 99,5% van alle deeltjes tot 3,0 µm uit de lucht
  • Afzonderlijk extra inschakelbaar ultraviolet licht (uv-C-licht) voor vernietigen van bacteriën
  • Maximale flexibiliteit bij het regelen van de vochtafgifte dankzij de 3 standen
  • Nachtmodus met uitgeschakelde verlichting
  • Verwisselbaar filter met filterwisselindicator – dus constant schone lucht
  • Ideaal als je last hebt van allergie: deze luchtreiniger is door ECARF (Stichting Europees Centrum voor allergieonderzoek) beoordeeld als zeer geschikt bij allergie
  • Optimale luchtreiniging en luchtbevochtiging voor ruimtes tot 30 m²
Bewaar dit product voor later

Het product is te vinden bij onze magazijnopruiming

Aangesloten bij thuisvergelijken.nl, de webwinkel vergelijker