Stoomgenerator of toch maar niet?

Is een stoomgenerator iets voor jou?

Het strijken van kleding is vaak een behoorlijke en soms tijdrovende klus. Maar om uw kleding er weer netjes glad en gestreken uit te laten zien, moet er toch met regelmaat gestreken worden. Er zijn tegenwoordig diverse apparaten te koop waarmee u uw kleding weer netjes kan strijken. Zo kunt u uw kleding strijken met de gewone strijkbout, het stoomstrijkijzer of met een stoomgenerator. Maar waar moet u nou op letten wanneer u een strijkijzer of stoomgenerator wilt kopen en wat is nou de beste?

Stoomgenerator

De verschillende soorten strijkoplossingen

De keuze van het soort apparaat waarmee u wilt strijken hangt af van uw wensen, behoeften en eisen. Tegenwoordig zijn er verschillende apparaten en systemen te koop zoals het gewone strijkijzer, het stoomstrijkijzer, de stoomgenerator, of eventueel een compleet strijksysteem.

Stoomstrijkijzer

Strijken met of zonder stoom? De meeste mensen strijken met een stoomstrijkijzer. Met deze strijkijzers wordt door de kleine gaatjes onder in de strijkzool een bepaalde hoeveelheid stoom in de kleding gespoten. Door het strijken met stoom kan het strijkgoed makkelijker glad gestreken worden. Er zijn mensen die nog willen strijken zonder stoom. Voor deze mensen zijn er nog een aantal fabrikanten die in hun assortiment nog een droogstrijkijzer (soms ook wel strijkbout genoemd) beschikbaar hebben. Op het gebied van stoomstrijkijzer is veel aanbod. Waar moet u nou op letten bij de aanschaf van een stoomstrijkijzer en wat is nou het beste strijkijzer.

Stoomgenerator

De stoomgenerator (soms ook wel stoomsysteem genoemd) zijn stoomstrijkijzers die vaak veel krachtiger zijn dan gewone stoomstrijkijzers. Bij deze systemen wordt stoom in een aparte generator opgewekt. Het waterreservoir van dit type strijkoplossing is vaak zo’n 4 keer groter dan bij een gewoon stoomstrijkijzer. Wanneer u vaak strijkt of grote hoeveelheden wasgoed moet strijken kan een stoomgenerator erg prettig zijn doordat u het reservoir minder vaak hoeft bij te vullen.

Voordelen van een Stoomgenerator

Op de vraag of de overstap naar een stoomgenerator de juiste was krijgen we vaak als antwoord: Als je het eenmaal gewend bent dan wil je nooit meer terug.

Kracht

De kracht van een strijkijzer is aan te duiden met het aantal bar wat het apparaat kan produceren gecombineerd met de hoeveelheid stoom die gegenereerd kan worden. Gemiddeld kan een stoomgenerator zo’n drie keer meer stoom per minuut produceren dan een stoomstrijkijzer.

Efficiëntie

Omdat een stoomgenerator meer stoom produceert, gaat het strijken sneller! Kreukels verdwijnen gemakkelijker en het waterreservoir zorgt ervoor dat u langer aan één stuk door kunt strijken.

Gewicht

Bij een “normaal” stoomstrijkijzer zit het water en de elektronica ingebouwd. Dit betekent dat u dit ook moet optillen! Bij een stoomgenerator zit dit verwerkt in het station. Een lichter strijkijzer is ideaal als er veel strijkwerk klaar ligt!

Nadelen van een Stoomgenerator
 • Een stoomsysteem is groter, en dus lastiger op te bergen.
 • Een klassiek strijkijzer is voordeliger.
 • Meer ruimte nodig op de strijkplank.

Soehnle luchtbevochtiger airfresh wash 500

Art.nr. 68092
€199,00
Op voorraad
1
Productgegevens

Soehnle Luchtreiniger Airfresch Wash 500 - 35M2

Gezonde, schone lucht met een natuurlijke vochtigheidsgraad – dankzij één apparaat. De Soehnle Airfresh Wash 500 maakt het gemakkelijker dan ooit om thuis in je eigen leefomgeving voor meer gezondheid en kwaliteit van leven te zorgen. Zijn drievoudige filtersysteem met voorfilter, EPA-filter en actievekoolfilter verwijdert dierenharen, fijnstof, huisstof en huisstofmijten uit de lucht en maakt ook korte metten met onaangename luchtjes. Met een in water draaiende reinigingstrommel worden vervolgens zeer kleine deeltjes uit de lucht verwijderd: een twee-stappen-systeem, dat 30 keer effectiever is dan een luchtwasser zonder EPA-filter. De gereinigde lucht wordt vervolgens gelijkmatig verdeeld over de hele ruimte en bevochtigd met behulp van Evaporation Technology. De natuurlijke, efficiënte vernevelingstechnologie zorgt voor bijzonder hygiënische luchtbevochtiging – helemaal zonder verwarmen van het water en zonder zichtbare waterdamp. In vergelijking met ultrasone luchtbevochtigers komen bij gebruik van de Airfresh Wash 500 veel minder bacteriën vrij – tot wel 99% minder.

Op het grote, verlichte lcd-display kun je altijd de actuele luchtvochtigheid in de ruimte aflezen. Deze luchtvochtigheid wordt gemeten door een geïntegreerde vochtsensor. In de automatische modus bewaakt de Airfresh Wash 500 de luchtkwaliteit in de ruimte en past automatisch de bevochtigingsintensiteit aan, zodat de luchtvochtigheid constant op het juiste gezonde niveau blijft. Drie standen, traploze instelling van de gewenste luchtvochtigheid tot 80% en een timer met een looptijd van maximaal 12 uur zorgen ervoor dat je de duur en intensiteit van de luchtreiniging precies kunt instellen volgens jouw persoonlijke wensen. Als de door jou gewenste luchtvochtigheid bereikt is of als de watertank leeg is, dan schakelt het apparaat zich automatisch uit. Met de grote uitneembare watertank van 4,0 liter is luchtbevochtiging van ruimtes tot 35 m² mogelijk. Als het filter vervangen moet worden, dan geeft de filterwisselindicator dat aan. Je kunt dus rekenen op constant schone lucht. De Soehnle Airfresh Wash 500 met zijn hoogwaardige filter is ECARF-gecertificeerd (Stichting Europees centrum voor allergieonderzoek).

Bekijk de video voor meer informatie

 • 2-in-1: effectieve luchtbevochtiging en luchtreiniging voor natuurlijk schone en frisse lucht
 • Filtersysteem met drie lagen: voorfilter, EPA-filter en actievekoolfilter. Dit filtersysteem verwijdert 85% van alle deeltjes tot 0,3 µm uit de lucht
 • Groot, verlicht lcd-display voor duidelijk afleesbare luchtvochtigheidsaanduiding, ook als het licht minder goed is
 • Automatische bewaking van de luchtkwaliteit in de ruimte zorgt voor constante optimale luchtvochtigheid
 • Traploze instelling van de gewenste luchtvochtigheid (40%-80%)
 • Maximale flexibiliteit bij de vochtafgifteregeling, dankzij de 3 standen
 • Grote, uitneembare watertank van 4,0 liter zorgt voor handige lange looptijd
 • Slaat automatisch af bij lege tank en is dus bijzonder veilig
 • Met de timer kun je de looptijd tot maximaal 12 uur naar wens instellen
 • Verwisselbaar filter met filterwisselindicator – dus je bent verzekerd van constant schone lucht
 • Eenvoudig schoon te houden dus hygiënisch in het gebruik
 • Ideaal bij last van allergie: beoordeeld als zeer geschikt bij allergie door ECARF (Stichting Europees centrum voor allergieonderzoek)
 • Optimale luchtreiniging en luchtbevochtiging voor ruimtes tot 35 m²
Bewaar dit product voor later

Het product is te vinden bij onze magazijnopruiming

Aangesloten bij thuisvergelijken.nl, de webwinkel vergelijker