Stoomgenerator of toch maar niet?

Is een stoomgenerator iets voor jou?

Het strijken van kleding is vaak een behoorlijke en soms tijdrovende klus. Maar om uw kleding er weer netjes glad en gestreken uit te laten zien, moet er toch met regelmaat gestreken worden. Er zijn tegenwoordig diverse apparaten te koop waarmee u uw kleding weer netjes kan strijken. Zo kunt u uw kleding strijken met de gewone strijkbout, het stoomstrijkijzer of met een stoomgenerator. Maar waar moet u nou op letten wanneer u een strijkijzer of stoomgenerator wilt kopen en wat is nou de beste?

Stoomgenerator

De verschillende soorten strijkoplossingen

De keuze van het soort apparaat waarmee u wilt strijken hangt af van uw wensen, behoeften en eisen. Tegenwoordig zijn er verschillende apparaten en systemen te koop zoals het gewone strijkijzer, het stoomstrijkijzer, de stoomgenerator, of eventueel een compleet strijksysteem.

Stoomstrijkijzer

Strijken met of zonder stoom? De meeste mensen strijken met een stoomstrijkijzer. Met deze strijkijzers wordt door de kleine gaatjes onder in de strijkzool een bepaalde hoeveelheid stoom in de kleding gespoten. Door het strijken met stoom kan het strijkgoed makkelijker glad gestreken worden. Er zijn mensen die nog willen strijken zonder stoom. Voor deze mensen zijn er nog een aantal fabrikanten die in hun assortiment nog een droogstrijkijzer (soms ook wel strijkbout genoemd) beschikbaar hebben. Op het gebied van stoomstrijkijzer is veel aanbod. Waar moet u nou op letten bij de aanschaf van een stoomstrijkijzer en wat is nou het beste strijkijzer.

Stoomgenerator

De stoomgenerator (soms ook wel stoomsysteem genoemd) zijn stoomstrijkijzers die vaak veel krachtiger zijn dan gewone stoomstrijkijzers. Bij deze systemen wordt stoom in een aparte generator opgewekt. Het waterreservoir van dit type strijkoplossing is vaak zo’n 4 keer groter dan bij een gewoon stoomstrijkijzer. Wanneer u vaak strijkt of grote hoeveelheden wasgoed moet strijken kan een stoomgenerator erg prettig zijn doordat u het reservoir minder vaak hoeft bij te vullen.

Voordelen van een Stoomgenerator

Op de vraag of de overstap naar een stoomgenerator de juiste was krijgen we vaak als antwoord: Als je het eenmaal gewend bent dan wil je nooit meer terug.

Kracht

De kracht van een strijkijzer is aan te duiden met het aantal bar wat het apparaat kan produceren gecombineerd met de hoeveelheid stoom die gegenereerd kan worden. Gemiddeld kan een stoomgenerator zo’n drie keer meer stoom per minuut produceren dan een stoomstrijkijzer.

Efficiëntie

Omdat een stoomgenerator meer stoom produceert, gaat het strijken sneller! Kreukels verdwijnen gemakkelijker en het waterreservoir zorgt ervoor dat u langer aan één stuk door kunt strijken.

Gewicht

Bij een “normaal” stoomstrijkijzer zit het water en de elektronica ingebouwd. Dit betekent dat u dit ook moet optillen! Bij een stoomgenerator zit dit verwerkt in het station. Een lichter strijkijzer is ideaal als er veel strijkwerk klaar ligt!

Nadelen van een Stoomgenerator
 • Een stoomsysteem is groter, en dus lastiger op te bergen.
 • Een klassiek strijkijzer is voordeliger.
 • Meer ruimte nodig op de strijkplank.

Soehnle luchtreiniger airfresh clean connect 500

Art.nr. 68098
€249,01
Op voorraad
1
Productgegevens

Soehnle Airfresch Clean Connect 500 met Bluetooth® - 55M2

De Effectieve luchtreiniger van Soehnle voor schone en gezonde lucht. Met de krachtige luchtverfrisser Airfresh Clean Connect 500 met app-verbinding kunt u de luchtkwaliteit efficiënt en gemakkelijk regelen. Wanneer de luchtreiniger is verbonden met de Soehnle Connect-app, krijgt u niet alleen informatie over uw luchtkwaliteit, maar kunt u het apparaat ook rechtstreeks vanuit de app bedienen. Trouw aan het motto "Eén voor allen, allen voor één", kunnen verschillende apparaten worden bediend door verschillende gebruikers via de app.

Het filter

Het combifilter van voorfilter, EPA en actief koolfilter verwijdert tot 99,5% van alle ongewenste deeltjes, allergenen en onaangename geuren uit de omgevingslucht. Allergievriendelijk is gecertificeerd door de European Foundation for Allergy Research (ECARF). Door een schakelbaar, ultraviolet licht (UV-C licht) worden bovendien resterende bacteriën gedood. De schone lucht wordt dan gelijkmatig terug de kamer ingeblazen - aangenaam stil, dus het stoort niet in de slaapkamer. Met een luchtdebiet van 300 m³ / h reinigt de Airfresh Clean Connect 500 de lucht van een woonkamer of slaapkamer van 55 m² meer dan vijf keer in één uur. De actuele luchtkwaliteit wordt altijd bepaald met de geïntegreerde PM 2.5-sensor en duidelijk leesbaar weergegeven op het blauwe LED-display. Bovendien geeft een gloeiende LED-ring de huidige vervuilingsgraad met verschillende kleuren aan.

Automatisch

In de automatische modus past de Airfresh Clean Connect 500 automatisch de ventilatorsnelheid aan in relatie tot de luchtkwaliteit in de kamer. De ventilatorsnelheid kan ook handmatig in vier fasen worden aangepast. Zo bereikt u altijd de best mogelijke luchtkwaliteit. Met de timerfunctie kunt u de bedrijfstijd instellen tussen 2, 4 en 8 uur. Zodat u ongestoord kunt slapen, werkt de luchtreiniger in nachtmodus zonder verlichting. Een filtervervangingsindicator vertelt u wanneer een filtervervanging nodig is, zodat u altijd op schone lucht kunt vertrouwen.

Kijk voor meer informatie de video

Kenmerken:

 • Verbinding met de Soehnle Connect-app voor de smartphone met eenvoudige bediening met volledige gegevenscontrole. (Systeemvereisten voor het gebruik van de app: Android ™: 6.0 / iOS®: iOS 10 / Bluetooth®: 4.0)
 • Systeem met meerdere apparaten: meerdere apparaten kunnen door verschillende gebruikers worden bediend via de app
 • Drielaags filtersysteem (voorfilter / EPA-filter / koolstoffilter) verwijdert> 99,5% van alle deeltjes met een grootte van 3 μm, evenals geuren
 • Afzonderlijk schakelbaar ultraviolet licht (UV-C-licht) voor vernietiging van bacteriën
 • Kleur en numerieke indicatie van deeltjesvervuiling (PM 2.5) voor eenvoudig begrip en controle van de huidige luchtkwaliteit
 • Maximale flexibiliteit bij het regelen van de luchtstroom door 4 verschillende vermogensniveaus
 • Nachtmodus met licht uit voor ongestoorde slaap
 • Met de timerfunctie kunt u de looptijd instellen op 2, 4 of 8 uur
 • Vervangbaar filter met filterwisselindicator voor constant schone lucht
 • Ideaal voor mensen met allergieën: de allergievriendelijkheid is toegekend door de European Foundation for Allergy Research (ECARF)
 • Optimale reinigingsprestaties voor ruimtes tot 55 m²
Bewaar dit product voor later

Het product is te vinden bij onze magazijnopruiming

Aangesloten bij thuisvergelijken.nl, de webwinkel vergelijker