Stoomgenerator of toch maar niet?

Is een stoomgenerator iets voor jou?

Het strijken van kleding is vaak een behoorlijke en soms tijdrovende klus. Maar om uw kleding er weer netjes glad en gestreken uit te laten zien, moet er toch met regelmaat gestreken worden. Er zijn tegenwoordig diverse apparaten te koop waarmee u uw kleding weer netjes kan strijken. Zo kunt u uw kleding strijken met de gewone strijkbout, het stoomstrijkijzer of met een stoomgenerator. Maar waar moet u nou op letten wanneer u een strijkijzer of stoomgenerator wilt kopen en wat is nou de beste?

Stoomgenerator

De verschillende soorten strijkoplossingen

De keuze van het soort apparaat waarmee u wilt strijken hangt af van uw wensen, behoeften en eisen. Tegenwoordig zijn er verschillende apparaten en systemen te koop zoals het gewone strijkijzer, het stoomstrijkijzer, de stoomgenerator, of eventueel een compleet strijksysteem.

Stoomstrijkijzer

Strijken met of zonder stoom? De meeste mensen strijken met een stoomstrijkijzer. Met deze strijkijzers wordt door de kleine gaatjes onder in de strijkzool een bepaalde hoeveelheid stoom in de kleding gespoten. Door het strijken met stoom kan het strijkgoed makkelijker glad gestreken worden. Er zijn mensen die nog willen strijken zonder stoom. Voor deze mensen zijn er nog een aantal fabrikanten die in hun assortiment nog een droogstrijkijzer (soms ook wel strijkbout genoemd) beschikbaar hebben. Op het gebied van stoomstrijkijzer is veel aanbod. Waar moet u nou op letten bij de aanschaf van een stoomstrijkijzer en wat is nou het beste strijkijzer.

Stoomgenerator

De stoomgenerator (soms ook wel stoomsysteem genoemd) zijn stoomstrijkijzers die vaak veel krachtiger zijn dan gewone stoomstrijkijzers. Bij deze systemen wordt stoom in een aparte generator opgewekt. Het waterreservoir van dit type strijkoplossing is vaak zo’n 4 keer groter dan bij een gewoon stoomstrijkijzer. Wanneer u vaak strijkt of grote hoeveelheden wasgoed moet strijken kan een stoomgenerator erg prettig zijn doordat u het reservoir minder vaak hoeft bij te vullen.

Voordelen van een Stoomgenerator

Op de vraag of de overstap naar een stoomgenerator de juiste was krijgen we vaak als antwoord: Als je het eenmaal gewend bent dan wil je nooit meer terug.

Kracht

De kracht van een strijkijzer is aan te duiden met het aantal bar wat het apparaat kan produceren gecombineerd met de hoeveelheid stoom die gegenereerd kan worden. Gemiddeld kan een stoomgenerator zo’n drie keer meer stoom per minuut produceren dan een stoomstrijkijzer.

Efficiëntie

Omdat een stoomgenerator meer stoom produceert, gaat het strijken sneller! Kreukels verdwijnen gemakkelijker en het waterreservoir zorgt ervoor dat u langer aan één stuk door kunt strijken.

Gewicht

Bij een “normaal” stoomstrijkijzer zit het water en de elektronica ingebouwd. Dit betekent dat u dit ook moet optillen! Bij een stoomgenerator zit dit verwerkt in het station. Een lichter strijkijzer is ideaal als er veel strijkwerk klaar ligt!

Nadelen van een Stoomgenerator
 • Een stoomsysteem is groter, en dus lastiger op te bergen.
 • Een klassiek strijkijzer is voordeliger.
 • Meer ruimte nodig op de strijkplank.

Teqoya Tip4 Auto luchtreiniger

Art.nr. 1163
€199,00
Op voorraad
1
Productgegevens

Bescherm uw gezin ook in de auto

Deze luchtreinger is getest door Prof. Dr. Marcello Vitale, Associate Professor in de Ecologie van de Sapienza Universiteit te Rome.Professor Vitale heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de beïnvloeding van de Teqoya TIP 4 lucht ionizer op het influenzavirus A/H1N1/PR8 virus in de lucht. De resultaten van de experimenten toonden een vermindering aan van HAU (het hechten van het virus aan een druppeltje) van ongeveer 75% bij de bemonsteringsruns die werden blootgesteld aan gecontroleerde ionisatie. Het resultaat duidt op een significante afname van druppeltjes die het virus bevatten.

In het kort komt het erop neer dat de Teqoya ionizer zeer effectief het aanwezige virus bestrijdt.

Het gehele rapport kan hier worden bekeken (hier klikken) of kan worden aangevraagd door een mail te sturen naar Marktconcurrent.

De TEOQYA Tip4 auto-luchtreiniger ondersteunt u en zorgt voor schone lucht in uw auto. Zonder filter en milieuvriendelijk, bestrijdt het effectief verontreinigende stoffen en geuren in het passagierscompartiment. Volledig stil en discreet, de auto-ionisator sluit aan op de

12 volt voorziening en verspreidt gelijkmatige negatieve ionen in het passagierscompartiment van uw voertuig.


Kenmerken:

 • Geadviseerd oppervlak: Voertuig interieur
 • Negatieve ionenproductie: 60 000 per cm 3 op 1 m afstand van de uiteinden
 • Ionische optica: 4
 • Geluidsniveau: 0 dB
 • Energieverbruik: 0.8 Watt
 • Stroomaansluiting: 12 Volt
 • Dimensies: 3,5 cm x 11 cm x 11 cm
 • Gewicht: 0,4 kg
 • Certificaat: CE CEM, beveiliging, ozon
 • Ozonemissie: Ozonvrije
 • Garantie: 5 jaar
Bewaar dit product voor later

Het product is te vinden bij onze magazijnopruiming

Aangesloten bij thuisvergelijken.nl, de webwinkel vergelijker