Stoomgenerator of toch maar niet?

Is een stoomgenerator iets voor jou?

Het strijken van kleding is vaak een behoorlijke en soms tijdrovende klus. Maar om uw kleding er weer netjes glad en gestreken uit te laten zien, moet er toch met regelmaat gestreken worden. Er zijn tegenwoordig diverse apparaten te koop waarmee u uw kleding weer netjes kan strijken. Zo kunt u uw kleding strijken met de gewone strijkbout, het stoomstrijkijzer of met een stoomgenerator. Maar waar moet u nou op letten wanneer u een strijkijzer of stoomgenerator wilt kopen en wat is nou de beste?

Stoomgenerator

De verschillende soorten strijkoplossingen

De keuze van het soort apparaat waarmee u wilt strijken hangt af van uw wensen, behoeften en eisen. Tegenwoordig zijn er verschillende apparaten en systemen te koop zoals het gewone strijkijzer, het stoomstrijkijzer, de stoomgenerator, of eventueel een compleet strijksysteem.

Stoomstrijkijzer

Strijken met of zonder stoom? De meeste mensen strijken met een stoomstrijkijzer. Met deze strijkijzers wordt door de kleine gaatjes onder in de strijkzool een bepaalde hoeveelheid stoom in de kleding gespoten. Door het strijken met stoom kan het strijkgoed makkelijker glad gestreken worden. Er zijn mensen die nog willen strijken zonder stoom. Voor deze mensen zijn er nog een aantal fabrikanten die in hun assortiment nog een droogstrijkijzer (soms ook wel strijkbout genoemd) beschikbaar hebben. Op het gebied van stoomstrijkijzer is veel aanbod. Waar moet u nou op letten bij de aanschaf van een stoomstrijkijzer en wat is nou het beste strijkijzer.

Stoomgenerator

De stoomgenerator (soms ook wel stoomsysteem genoemd) zijn stoomstrijkijzers die vaak veel krachtiger zijn dan gewone stoomstrijkijzers. Bij deze systemen wordt stoom in een aparte generator opgewekt. Het waterreservoir van dit type strijkoplossing is vaak zo’n 4 keer groter dan bij een gewoon stoomstrijkijzer. Wanneer u vaak strijkt of grote hoeveelheden wasgoed moet strijken kan een stoomgenerator erg prettig zijn doordat u het reservoir minder vaak hoeft bij te vullen.

Voordelen van een Stoomgenerator

Op de vraag of de overstap naar een stoomgenerator de juiste was krijgen we vaak als antwoord: Als je het eenmaal gewend bent dan wil je nooit meer terug.

Kracht

De kracht van een strijkijzer is aan te duiden met het aantal bar wat het apparaat kan produceren gecombineerd met de hoeveelheid stoom die gegenereerd kan worden. Gemiddeld kan een stoomgenerator zo’n drie keer meer stoom per minuut produceren dan een stoomstrijkijzer.

Efficiëntie

Omdat een stoomgenerator meer stoom produceert, gaat het strijken sneller! Kreukels verdwijnen gemakkelijker en het waterreservoir zorgt ervoor dat u langer aan één stuk door kunt strijken.

Gewicht

Bij een “normaal” stoomstrijkijzer zit het water en de elektronica ingebouwd. Dit betekent dat u dit ook moet optillen! Bij een stoomgenerator zit dit verwerkt in het station. Een lichter strijkijzer is ideaal als er veel strijkwerk klaar ligt!

Nadelen van een Stoomgenerator
 • Een stoomsysteem is groter, en dus lastiger op te bergen.
 • Een klassiek strijkijzer is voordeliger.
 • Meer ruimte nodig op de strijkplank.

Zigma slimme luchtreiniger

Art.nr. 763231192226
€259,00
Op voorraad
1
Productgegevens

Zigma Aerio 300

DIt is de Zigma Smart WiFi-luchtreiniger voor thuis, De Zigma luchtreiniger heeft een 5-in-1 filtersysteem. DIt zeer efficiënte HEPA-filter kan tot wel 99,97% van de fijn stof, dieren haar, pollen, mijten, luchtvervuiling, PM2,5 en andere ultrafijne deeltjes onder 0,3 micrometer uit de lucht filteren. Het UVC-led helpt daar bovenop om schadelijke virussen en bacteriën in de lucht te doden. Om het geheel echt helemaal af te maken voegt de Zigma Aerio 300 luchtreiniger negatieve ionen aan de lucht toe om deze ook echt zuiver te houden.

Het actieve HEPA filter verwijderd de geur van huisdieren, het koken (denk eens aan spruitjes) de kattenbak geur en niet te vergeten de rookgeur. Ook worden schadelijke stoffen zoals het schadelijke formaldehyde en vervelende stoffen geneutrliseerd. Mensen met allergieën, astma, eigenaren van gezelschapsdieren, rokers en kinderen hebben erg veel voordeel bij deze Zigma luchtreiniger. Deze Zigma Aerio is een van de spaarzame producten die met zoveel slimme speakers kan samen werken.

De Zigma is slim en kan worden aangestuurd via meerdere manieren. DIt kan via Google, Elexa of Siri. De Zigma werkt met allemaal samen. Heb je geen slimme speaker dan kun je ook de intelligente App van Zigma gebruiken of gewoon ouderwets met je handen via het handige touchpanel.

Specificaties:

 • Voeding / nominaal vermogen: 220 ~ 240V, 50Hz / 50W
 • Deeltjes-CADR: 300m3 / h (H12)
 • Formaldehyde CADR: 300m3 / uur (H12)
 • Ruis (geluidsvermogen): <56dB (A)
 • Zeef: 3-in-1 composiet (primair effect PP mesh + actieve kool
 • filter + HEPA
 • Motor: DC-motor, 3 snelheden (1/2/3)
 • Netto grootte / gewicht: 352w * 220d * 500h mm, 5,0 kg
 • Bruto grootte / gewicht: 410w * 280d * 550h mm, 6,0 kg
 • Eenlaagse verpakking, zwart-wit bedrukking
 • Negatieve ionen: 2 × 107 negatieve ionengenerator met hoge concentratie, toename negatief ion in lucht Zaadgehalte, frisse lucht
 • Fijnstofsensor: Infrarood fijnstofsensor (ondersteunt app digitaal Scherm)
 • Lichtsensor: realiseert "nachtmodus" en detecteert automatisch de omgeving
 • helderheid aanpassing licht Helderheid
 • Wifi:
 • App kan gegevens weergeven, waaronder: PM2.5-concentratie binnenshuis(nummer Waarde), PM2.5-concentratie buiten (waarde), schakelaar status, windsnelheid, bedrijfsmodus, etc.
 • UVC-LED: verhoogt de sterilisatieprestaties (te bevestigen)
 • Dubbellaagse verpakkingsdoos: voeg een laag logistieke doos, enkele tegel, leerkleur toe, zwart-wit afdrukken
Bewaar dit product voor later

Het product is te vinden bij onze magazijnopruiming

Aangesloten bij thuisvergelijken.nl, de webwinkel vergelijker