De Webshop voor slimme shoppers

Fintek Metropolis 12 HP - R Airco + verwarming

8032853949061
€1 599.00
Airconditioningsysteem dat je kan aansluiten op bestaande CV installatie.
Op voorraad
1
Productgegevens
EAN: 8032853949061
Merk: Fintek
Geschikt voor: 25 - 30 M²

Metropolis 12 HP - R

De Metropolis 12 HP - R van Fintek een innovatief airconditioningsysteem + verwarming. zonder buitenunit. De Metropolis is ontworpen voor het beste comfort in alle seizoenen. De Metroplois is dankzij de innovatieve techniek een airco die niet veel geluid produceerd. Het is gewoon een stille airco. Zeker als je hem vergelijkt met mobiele airco's die twee keer het aantal dB's van de Metropolis produceren.

De Metropolis 12 HP-R is zeer veelzijdig in het gebruik want naast het koelen kan de Metropolis worden aangesloten op de bestaande CV installatie voor verwarming en heeft hij daar boven op nog een PTC booster verwarming. Alles opgeteld heeft de 12 HP-R de beschikking over 4,9 kW verwarmingscapaciteit en 2,9 kW koelingsvermogen. Dit maakt de Metropolis 12 HP-R met afstand de beste en meest veelzijdige en airco in zijn pijsklasse.

Neem voor een gratis telefonisch advies contact op via onderstaande button.

Laat u adviseren door onze specialisten.

Geschikt voor oppervlaktes van 30 tot 35 m2

Lofts, open ruimtes, grote zolders, etc. kunnen nu ook worden voorzien van een airco zonder buitenunit. Maar de Metroplis 12 HP is ook zeer geschikt voor in de slaapkamer. (vanaf 24 dB). Geen buitenunit plaatsen betekent zeker in dichtbebouwde omgevingen en historiche centra's een geweldige oplossing. De Metropolis heeft de benodigde vergunningen niet nodig die wel van toepassing zijn voor een airco met buitenunit.

Energie transitie

De Metropolis 12 HP-R geeft ieder huishouden de mogelijkheid om zonder gas toch te kunnen verwarmen op een innovatieve manier, waardoor het rendement veel hoger is dan van een traditionele elektrische kachel. Vervang de radiatoren van de CV door een Metroplis 12 HP-R en je hebt het warm in de winter en lekker koel in de zomer. Doordat er geen buitenunit nodig is, kan men deze oplossing toepassen in nagenoeg ieder huis, appartement of waar men ook woont. Met een Fintek van het gas af is niet alleen het milieu beter af, maar je woning wordt ook nog eens een stuk comfortabeler.

Energie hybride Aircounit

De Fintek Metroplis kan optioneel worden uitgebreid met een CV verwarmingsunit. Deze optie maakt het mogelijk om de Metropolis te koppelen op de bestaande CV installatie. In de praktijk komt het er op neer dat je de bestaande radiator vervangt voor een Metropolis. Met deze optie bespaar je op je gasverbruik en zorg je voor een lagere energie rekening. Heb je overproductie op je zonnepanelen dan is het koppelen zelfs nog beter voor je energierekening.

Extra PTC verwarming

Het extra PTC verwarmingselement van 1 kW wordt ook wel PTC thermistor genoemd, het is een soort halfgeleiderfunctioneel keramiek met een positieve temperatuurcoëfficiënt. PTC componenten hebben constante temperatuur verwarming, lange natuurlijke levensduur, energiebesparing, en geen open vlam. Daarnaast heeft PTC goede veiligheidsprestaties en is het een eenvoudige aanpassing van warmteopwekking waarmee de warmte direct vrij komt. (minimale opstarttijd)

Electrostatisch Filter met Aemina

Standaard is de Metropolis uitgerust met een kunststof wasbaar filter. Dit filter kan je uitbreiden met een antibacterieel filter (COD.FA8) waardoor je niet alleen het fijnstof uit de lucht filtert, maar ook de schimmels, microben en andere bacteriën. Ook als de airco niet koelt of verwarmt kan hij in de ventilatiestand de lucht in je huis en slaapkamer gezond houden.

Het kunststof filter moet je eens in de 3 tot 6 maanden uitwassen en het electrostatische fiter vervangen voor een blijvende goede werking. Het een en ander is wel afhankelijk van de omgeving waarin de airco is geplaatst.

Ontvochtiging van de lucht

De Metropolis kan tot 0,78 liter per uur de lucht in een ruimte ontvochtigen. Dit maakt de Metropolis zeer geschikt voor het plaatsen in slaapkamers. De Metropolis is stil, vanaf 25 dB, zuivert de lucht en houdt het vochtgehalte op een prettig niveau.

Raamcontact

De Metropolis 12HP is uitgerust met de techniek genaamd "raamcontact". Dit is een systeem dat de automatische uitschakeling van de unit activeert wanneer deur of ramen worden geopend. De unit zal de werking weer hervatten vanaf de laatst geprogrammeerde instelling, zodra de ramen of deuren weer gesloten zijn. Deze techniek voorkomt energieverspilling en is daarmee echt een slim extraatje die zeer verstandig en effectief met energie omgaat.

Automatische functie

Standaard in de software van de Metropolis zit de automatische werkmodus. Deze werkmodus werkt zonder vooraf ingestelde temperatuur of ventilator snelheid. De standaard ingestelde temperatuur is 24 graden celcius en is van toepassing op zowel de verwarmings- als koelmodus.

Snelle en makkelijke montage

Behalve dat het een groot esthetisch voordeel is voor buitengevels, maakt de afwezigheid van een buiten unit een snelle installatie zonder omgevingsvergunning mogelijk. Twee gaten in de muur die weer netjes worden afgesloten zijn voldoende, Dat is alles. U heeft geen F-gasvergunning of toestemming voor het plaatsen van de buitenunit nodig want een buitenunit is er niet! Gewoon twee gaten boren voor de aan en afvoer Het syteem ervoor plaatsen en klaar, de Metropolis 12 HP - R is geplaatst.

Elegantie, design en innovatie

Met zijn compacte en markante vormen is de Metropolis dankzij zijn beperkte hoogte van maar 43cm onder bijna iedere vensterbank te plaatsen. Op deze manier integreren deze airco's perfect in elk specifiek huis- of zakelijke context en kunnen prima meewerken aan de gewenste energie transitie.

Verdamper:

Optioneel kan de airco worden uitgerust met een verdamper. Deze verdamper zorgt ervoor dat er geen aparte afvoer voor het water dat aan de lucht wordt onttrokken hoeft te worden gemaakt. Het water verdampt en wordt afgevoerd via het afvoer kanaal van de warme lucht.

Wifi module:

Optioneel kan er een Wifi module gekoppeld worden aan de airco. Met deze Wifi module kan de airco worden bediend via een App op je mobile telefoon of met de centrale bedieningsconsole.

Kenmerken:

 • Koelvermogen min-max: 2,9 kW (+/- 10000 BTU)
 • Verwarmingsvermogen min-max: 2,9 kW
 • Verbruik electriciteit bij koeling: 1,111 kW
 • Verbruik electriciteit bij verwarming: 0,935
 • Verbruik electriciteit in stand by: minder dan 0,01 kW
 • Energieklasse koeling A
 • Energieklasse verwarming A
 • Ontvochtiging van de ruimte: 0,78 liter per uur
 • Ventilator standen: 3 + auto
 • Afstandbediening
 • Behandelde luchtvolume: (m/h): 400
 • Wasbaar stoffilter
 • Raamcontact mogenlijk voor energiebesparing
 • Optioneel is een eletrostatisch carbonfilter (antibacterieel, Antiallergie en anti legionella
 • Geproduceerde geluid is afhankelijk van het gevraagde vermogen voor koeling/verwarming en licht tussen de 24 en 43 dB
 • Koelvloeistof: R410A
 • Afmetingen in mm: (b)840 x (h)430 x (d)330
 • Gewicht: 42kg
 • Eenvoudige installatie:
 • Certificeringen: CE - TUV - RoHS

 • Installatie

  Onze ervaren monteurs komen graag bij u langs om uw aangeschafte airco te installeren voor €499,00 incl. BTW.

  De installatie houdt in:

 • Airco wordt opgehangen op de gewenste plek
 • Het boren van de gaten door de buitenmuur (een betonnen muur heeft een meerprijs van € 145,00 incl BTW)
 • De Airco wordt werkend opgeleverd
 • Het eventueel aankoppelen van de CV installatie (deze activiteit is op basis van nacalculatie)
 • De airco wordt werkend opgeleverd
 • Kleine introductie om de airco te bedienen
   * De genoemde prijs is voor een installatie op een muur waar geen leidingen doorlopen, stroom voorziening in de buurt zit en de muur waar de aircounit moet komen vrij toegankelijk is.
   * Er komt één monteur die wel hulp nodig heeft bij zwaar tilwerk. Een tweede monteur kunt u als optie aanvragen als u niet zelf iemand heeft die kan helpen tillen.
   * De muur waarop de airco moet worden geplaatst moet recht zijn zodat de airco waterpas kan worden opgehangen.
   * meerwerk mogelijk op basis van nacalculatie.
Bewaar dit product voor later
webshop marktconcurrent

 

Geef een reactie