De levertijd, zichttermijn & retourregels 

De levertijd van een bestelling kan variabel zijn. Bij Marktconcurrent heb je binnen 1 tot 5 werkdagen je bestelling in huis. In de praktijk is het meestal al de volgende dag. Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgave van redenen, een artikel uit onze eigen webshop retour te sturen (herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in een winkel doet, tenzij anders vermeld. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag:

  1.  waarop het artikel in je bezit is:
  2. bij meerdere artikelen in een bestelling, die afzonderlijk worden geleverd:
  3. waarop je het laatste artikel hebt ontvangen:
  4. bij een artikel dat uit verschillende onderdelen bestaat: waarop je het laatste onderdeel hebt ontvangen.

Je kunt het artikel alleen terug sturen als:

  1. het artikel compleet is
  2. In de – voor zover redelijkerwijs mogelijk – originele staat en fabrieksverpakking.
  3. Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een op andere wijze hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen wij jou aansprakelijk stellen.

Het aanmelden van een retourzending kunt u doen via  info@www.marktconcurrent.nl ter attentie van de klantenservice met vermelding van ordernummer en in de bijlage een kopie van de factuur.

Retourbetalingen

Het bedrag staat binnen 5 werkdagen na verwerking van het retour op je rekening. Als je de gehele bestelling retour stuurt, betalen wij ook de verzendkosten terug. Wel berekenen wij administratiekosten voor een retourzending. Deze administratiekosten zijn € 5,00 per retourzending.

U vraagt zich mogelijk af: Waarom geen gratis verzending? Dit is heel eenvoudig, de kosten die gemaakt worden voor het verzenden (PostNL verstuurt helaas niet gratis) moeten op de een of andere manier betaald worden. De meeste webwinkels berekenen deze kosten door als een soort opslag in de verkoopprijs van de producten. Ook wij kunnen onze producten best allemaal iets duurder maken en daarmee doen alsof we geen verzendkosten berekenen, zoals meestal gebeurt bij andere webwinkels. Ook voor de administratiekosten die berekend worden bij een retourzending zijn hierop gebaseerd en zijn de extra kosten die wij moeten maken bij een retourzending.

Wij vinden het verborgen berekenen van verzendkosten en retourkosten oneerlijk omdat als klanten meerdere artikelen bestellen zij eigenlijk dubbele kosten betalen. Webwinkels die dus geen verzendkosten en dergelijke berekenenenen, verdienen dus extra zonder dat u het door heeft op “de geen verzendkosten”……….

Wij van Marktconcurrent zijn liever open en eerlijk betreffende de kosten!

Levertijd