De Webshop voor slimme shoppers

Fintek Oslo 2.0 DCI Inverter + wifi

8032853949047(1)
€1 599.00
Een zeer stille monoblock airco die ook goed is voor het milieu dankzij het R290 koelgas
Op voorraad
1
Productgegevens
Merk: Fintek
EAN: 8032853949047

Oslo 2.0 DCI Inverter + wifi module

De Oslo 2.0 DCI Inverter van Fintek is een stille mono block airco. Niet alleen is de Oslo 2.0 een stille aircomaar het is ook een slanke krachtpatser met 2.5 kW top vermogen (8500 BTU). Met een dikte van slechts 20 cm hebben we het hier over een dunne airconditioner + verwarming. Niet alleen koelt of verwarmt deze slimme airco de lucht maar hij filtert de lucht ook. De Oslo beschikt over hoogtechnologische kwaliteit en betrouwbaarheid.

Neem voor een gratis telefonisch advies contact op via onderstaande button.

Laat u adviseren door onze specialisten.

Geschikt voor oppervlaktes van 20 - 25 m2

Slaapkamer en andere ruimtes waar men het niet te lawaaierig wil hebben. kunnen nu ook worden voorzien van een monoblock airco (airco zonder buitenunit). Geen buitenunit plaatsen betekend zeker in dichtbebouwde omgevingen en historische centrums een geweldige oplossing wegens het niet nodig hebben van de benodigde vergunningen die wel van toepassing zijn voor een airco met buitenunit.

Koelgas R290

Uitgerust met koelgas R290, is de Oslo milieu vriendelijk. R290, ook bekend als propaan, is een koolwaterstof (HC) koelmiddel dat wordt gebruikt in verschillende koel- en klimaatsystemen. Door zijn uitstekende thermodynamische eigenschappen en lage milieu-impact, is R290 een van de meest populaire en milieuvriendelijke koelmiddelen op de markt.

Comfort het hele jaar door

De Oslo is gemaakt om aan de muur te worden geïnstalleerd. Dat kan zowel hoog als laag zijn. In de praktijk wordt de Oslo meestal laag geplaatst; dankzij zijn unieke vormgeving en zijn slanke vormgeving met een dikte van maar 20 cm integreert de Oslo prima in alle omgevingen.

De warmtepomp van de Oslo functioneert naar behoren bij een buitentemperatuur tussen de +52 en -15 graden Celsius. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat bij temperaturen onder de 0 graden de verwarmingsfunctie van de warmtepomp minder goed gaat functioneren en bij -15 houdt het echt op. Daarom is een Oslo prima geschikt als bijverwarming en voor besparing op de gasrekening maar is hij minder geschikt om bij koude dagen als hoofdverwarming te functioneren. Met een energie klasse van A+ in koeling en A in verwarming (EERd 3,1 en COPd 3,1) is de Oslo een verantwoorde investering en kan hiermee zeker bijdragen in een lager gasverbruik.

Geluid binnen en buiten

Een monoblock airco produceert geluid. De geluidsniveaus van monoblock airconditioners variëren afhankelijk van het specifieke merk en model van de airconditioner, evenals de ventilatorsnelheid en de omgeving waarin de airconditioner wordt gebruikt.

Over het algemeen produceren monoblock airconditioners geluidsniveaus van tussen de 50 en 60 decibel (dB) op de hoogste instelling. Het is belangrijk om te onthouden dat elke toename van 10 dB een verdubbeling van het waargenomen geluidsniveau betekent. Daarom kan een airconditioner die 60 dB produceert, tweemaal zo luid klinken als een airconditioner die 50 dB produceert. De Oslo produceert afhankelijk van het gevraagde vermogen voor het op temperatuur houden van de ruimte 26 tot 31 dB. Hiermee is het een zeer stille airco te noemen die geschikt is voor woon-, werk- en slaapkamers. Op vol vermogen kan de Oslo tot 45 dB produceren en daarmee is de Oslo een stuk stiller dan een gemiddelde monoblock airco.

Lees hier alles over het geluid dat een airco produceert

Wifi module:

Een Wifi module is standaard ingebouwd in de airco. Met deze Wifi module kan de airco worden bediend via een App op je mobile telefoon of met de centrale bedieningsconsole. De Airco is hierdoor ook op afstand regelbaar via de App. Nu kan je onderweg naar huis alvast de arico aanzetten zodat het lekker koel in de zomer of lekker warm in de winter is op het moment dat je binnen stapt.

Het apparaat is uitgerust met een verlicht display met ingebouwde aanraakbedieningen en een multifunctionele afstandsbediening bediening met Lcd-display. De meegeleverde APP voor iOS en Android vergroot het bedieningsgemak aanzienlijk.

Snelle en makkelijke montage

Behalve dat het een groot esthetisch voordeel is voor buitengevels, maakt de afwezigheid van een buiten unit een snelle installatie zonder omgevingsvergunning mogelijk. Twee gaten in de muur zijn voldoende die worden afgedekt met slimme roosters die vanzelf openen als dat nodig is. U heeft geen F-gasvergunning of toestemming voor het plaatsen van de buitenunit nodig want een buitenunit is er gewoon niet!

De Oslo wordt aan de muur geïnstalleerd (boven of onder of met grondsteun), en is uitgerust met brede flap voor een homogene diffusie van de lucht in de kamer en een multi-filtersysteem samengesteld van een elektrostatisch filter. (met anti-stoffunctie) en actief koolfilter (effectief tegen nare geurtjes).

Elektrostatisch Filter met Aemina

Standaard is de Oslo uitgerust met een een antibacterieel filter (COD.FA116) waardoor je niet alleen het fijnstof uit de lucht filtert, maar ook de schimmels, microben en andere bacteriën verwijdert uit de lucht die je dagelijks inademt. Ook als de airco niet koelt of verwarmt kan hij in de ventilatiestand de lucht in je huis en slaapkamer gezond houden.

Ontvochtiging van de lucht

De Oslo kan tot 0,9 liter per uur de lucht in een ruimte ontvochtigen. Dit maakt de Oslo ook geschikt voor het plaatsen in slaapkamers. De Oslo is een stille airco (vanaf 26 dB), zuivert de lucht en houdt het vochtgehalte op een prettig niveau.

Dankzij de nieuwste generatie geluidsabsorberend en anti-vibratie materialen is de OSLO een machine die zorgt voor de laagste geluidsniveaus (26-31) dB in zijn klasse. De compressor met variabel toerental en de inverter besturing zorgen voor een constante aanpassing van het koude vermogen afhankelijk van de thermische belasting in de omgeving. Zo kan de energiebesparing oplopen tot 30%.

Inverter besturing

Een inverter-besturing, ook wel bekend als een inverter-aandrijving of een inverter-technologie, wordt vaak gebruikt in moderne airconditioners en andere elektronische apparaten. Het verwijst naar een geavanceerde regeltechniek die het energieverbruik efficiënter maakt en het comfort verbetert.

Traditionele airconditioners werken op basis van een aan/uit-regeling. Wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, schakelt de compressor uit en schakelt weer in wanneer de temperatuur stijgt. Dit aan/uit-proces zorgt voor pieken in het energieverbruik en kan leiden tot temperatuurschommelingen.

Een inverter-besturingssysteem daarentegen maakt gebruik van een variabele frequentie-aandrijving voor de compressor. Dit betekent dat de snelheid van de compressor kan worden aangepast om het koelvermogen nauwkeuriger te regelen. In plaats van aan/uit-cycli handhaaft de inverter een stabiel en consistent temperatuurniveau door de compressor continu te laten draaien, maar met variabele snelheden.

Dit heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt de inverter-besturing voor een efficiënter energieverbruik. Doordat de compressor met variabele snelheden werkt, kan de airconditioner zijn capaciteit aanpassen aan de werkelijke koelbehoeften, wat resulteert in energiebesparing. Bovendien vermijdt het aanhoudend draaien van de compressor de energie-intensieve opstartfase, waardoor het totale energieverbruik verder wordt verminderd.

Ten tweede leidt een inverter-besturingssysteem tot een stabielere en comfortabelere werking van de airconditioner. Omdat de compressor continu draait en de koelcapaciteit nauwkeurig wordt aangepast, kunnen temperatuurschommelingen worden geminimaliseerd. Dit zorgt voor een gelijkmatige koeling en een constant comfortniveau in de ruimte.

Over het algemeen biedt een inverter-besturingssysteem dus voordelen zoals energiebesparing, verbeterd comfort en een stabieler temperatuurniveau. Het is een geavanceerde regeltechniek die steeds populairder wordt in moderne airconditioners en andere HVAC-systemen.

Verdamper

Optioneel kan de airco worden uitgerust met een verdamper. Deze verdamper zorgt ervoor dat er geen aparte afvoer voor het water dat aan de lucht wordt onttrokken hoeft te worden gemaakt. Het water verdampt en wordt afgevoerd via het afvoer kanaal van de warme lucht.

Elegantie, design en innovatie

Met zijn compacte vormen en een dikte van slechts 20 cm past de Oslo prima in zeer veel omgevingen. Het is ook mogelijk om er een designelement van te maken dankzij de optie met speciale afwerking kan je er zelfs een kunstobject van maken, Op deze manier integreren deze airco's perfect in elk specifiek huis- of zakelijke context.

De Oslo 2.0 inverter is de perfecte synthese van technologie, design en duurzaamheid.
 • Zeer slank ontwerp - Plastic vrij
 • Oslo heeft een 100% metalen behuizing (recyclebaar), stevig, solide en consistent en aanpasbaar in kleuren en design.
In het ontwerp van deze airco zijn de afmetingen van de componenten verkleind en geoptimaliseerd om alle functies die nodig zijn voor een perfecte werking binnen een functioneel ontwerp. Het gevolg is een 20 cm diepe Airco die hiermee de esthetische impact minimaliseert, zowel van binnen als van buiten.

Geoptimaliseerd vermogen, laag stroomverbruik en geluid

Met DCI-technologie zijn de vermogens geoptimaliseerd voor: maximaal comfort met minder verbruik en lawaai, en dankzij de DCI kun je het nodige vermogen maximaal benutten om zo de vereiste temperatuur in zo kort mogelijke tijd te bereiken. Eenmaal op de gewenste temperatuur past de OSLO zich automatisch aan en zorgt ervoor dat het gewenste comfort constant blijft.

Energie transitie

De Oslo geeft ieder huishouden de mogelijkheid om met minder gas toch goed te kunnen verwarmen op een innovatieve manier, waardoor het rendement veel hoger is dan van een traditionele elektrische kachel. Vervang een radiator van de CV door een Oslo en je hebt het warm in de winter en lekker koel in de zomer. Doordat er geen buitenunit nodig is, kan men deze oplossing toepassen in nagenoeg ieder huis, appartement of waar men ook woont. Door met een Fintek gas te besparen is niet alleen het milieu beter af, maar je woning wordt ook nog eens een stuk comfortabeler.

Levertijd:

Vanwege de diverse optie mogelijkheden houden we maar een beperkte voorraad van de standaard producten aan in Nederland. We kunnen inclusief de eventueel mee bestelde product opties, de bestelling binnen twee weken vanuit het centrale magazijn in Italië laten over komen en uitleveren.

Verzending:

De airco wordt bij u op locatie afgeleverd door een gespecialiseerd vervoersbedrijf die gespecialiseerd is in grotere en zwaardere pakketten. Op deze manier bent u er van verzekerd dat uw bestelde airco op de juiste manier wordt vervoert, en in goede conditie bij u bezorgt wordt.

Herroepingsrecht:

Op al onze producten is het herroepingsrecht van toepassing. Het herroepingsrecht is hiermee ook van toepassing voor een monoblock airco/warmtepomp.

Belangrijk hierbij is om op te merken dat een retour met gebruikmaking van het herroepingsrecht niet meer mogelijk is als het product geïnstalleerd is geweest. Een geïnstalleerd geweest product is niet meer nieuw want het is gebruikt.

Een geïnstalleerd geweest product is anders behandeld dan beschreven in de richtlijn die is opgesteld door de gezaghebbende partijen in het herroepingsrecht. Deze partijen geven aan dat een consument recht heeft op het terugsturen van het product binnen 14 dagen na aanschaf of ontvangst van het artikel. Het uitgangspunt hierbij is dat u het artikel op dezelfde manier mag worden gehanteerd en geïnspecteerd zoals u dat in een winkel zou mogen doen.

Onderhoud

Onderhoud aan een monoblock airconditioning is essentieel om de efficiëntie en duurzaamheid te waarborgen. Regelmatig onderhoud helpt bij het verwijderen van stof en vuil. Op deze manier wordt de luchtstroom niet belemmerd. Dit verbetert niet alleen de prestaties van de airco, maar vermindert ook het energieverbruik. Bovendien kan regelmatig onderhoud mogelijke problemen vroegtijdig identificeren en voorkomen. Dit verlengt de levensduur van het apparaat en verkleint de kans op kostbare reparaties. Lees alles over onderhoud op deze pagina

Vooruitbestellen mogelijk, wat betekend dat?

We houden voor de meeste producten maar een beperkte voorraad aan in Nederland. Op deze manier kunnen we onze logistiek beter organiseren en het aantal vervoersactiviteiten beperken. Dit draagt bij aan minder verspilling en een duurzamere bedrijfsvoering. Voor u als klant betekend het slechts een iets langere levertijd van 1 tot 2 weken. Deze beperkte langere levertijd kunnen wij u geven doordat wij met in Europa voorraad houdende en producerende partijen samenwerken.

Specificaties:

 • Koelvermogen (kW): 0,9 - 2,0 - 2,5
 • Verwarmingsvermogen (kW) : 1,0 - 2,0 - 2,2
 • Voeding (V/Hz) : 230 / 50 /1
 • Elektrisch opgenomen vermogen in koelmodus (kW): 0,8
 • Elektrisch opgenomen vermogen in verwarmingsmodus (kW): 0,72
 • Stroomverbruik in stand-by (W) : <1
 • Ontvochtiging (l/u) : 0,9
 • Ventilatorsnelheid: 3 + auto DC
 • Luchtinlaat (m³/h): 400
 • Geluidsniveau (dB): <48
 • Maximaal binnen geluidsdrukniveau bij normale werking (dB): 26-31
 • Maximaal extern geluidsdrukniveau (dB): <44
 • Koelgas: R290
 • Afmetingen unit BxHxD (mm) : 1000 x 575 x 200
 • Afmetingen verpakking BxHxD (mm): 1120 x 657 x 355
 • Gewicht (kg): 44
 • Energieklasse in koelmodus: A+
 • Energieklasse in verwarmingsmodus: A
 • Stroomverbruik per jaar (kWA) : 300
 • Energie-efficiëntie in koelmodus EERd: 3,1
 • Energie-efficiëntie in verwarmingsmodus COPd: 3,1
 • Diameter muurgaten (mm): 200
 • Operationele omstandigheden: +52° / -15°
 • WiFi-afstandsbediening: inclusief
 • Installatie set: inclusief
 • Infrarood afstandsbediening:Ja
 • Certificeringen : CE - TUV - ROhS
 • Geen condensaatafvoersysteem : opt
 • Antibacteriële AEMINA® Luchtfilter : Ja

Installatie zelf doen of laten doen?

Zelf doen is redelijk eenvoudig. Zie de installatie video (is helaas wel in het Italiaans maar geeft een goed beeld)

Wilt u het laten doen (alleen in Nederland) dan komen onze ervaren monteurs graag bij u langs om uw aangeschafte airco te installeren.

De installatie houdt in:

 • Airco wordt opgehangen op de gewenste plek
 • Het boren van de gaten door de buitenmuur (een betonnen muur heeft een meerprijs van € 145,00 incl. BTW)
 • De Airco wordt werkend opgeleverd
 • Kleine introductie om de airco te bedienen
 • * De genoemde prijs is voor een installatie op een muur waar geen leidingen doorlopen, stroom voorziening in de buurt zit en de muur waar de airco unit moet komen vrij toegankelijk is.

  * Er komt één monteur die wel hulp nodig heeft bij zwaar tilwerk. Een tweede monteur kunt u als optie aanvragen als u niet zelf iemand heeft die kan helpen tillen.

  * De muur waarop de airco moet worden geplaatst moet recht zijn zodat de airco waterpas kan worden opgehangen.

  * meerwerk mogelijk op basis van nacalculatie.

Bewaar dit product voor later
webshop marktconcurrent

 

Geef een reactie