Monoblock airco op basis van water

Een monoblock airco op basis van een wateraansluiting is een brilliante oplossing. Het is dé oplossing voor appartementen, hotels en kantoren waar het niet mogelijk is een buiten unit te plaatsen. Het is zelfs een oplossing voor als er geen geen gaten in de buitenmuur geboord mogen worden. De Fintek monoblock airco van het type Metropolis of Oslo H2O is een monoblock airco die gekoeld wordt op basis van een water aansluiting. Kort gezegd: je sluit deze airco’s aan zoals je een wasmachine aansluit.

Een monoblock op waterbasis?

Airco systemen kun je onderverdelen in twee categorieën. Dit zijn de split airco’s en de monoblock systemen. Split airco’s bestaan uit twee aparte onderdelen: een losse unit die de koude lucht genereert en de zogenaamde verdeler(s) die je in je huis plaatst. Een monoblock airco heeft beide onderdelen in één unit.

Van beide systemen is bekend dat ze de warmte in huis te lijf gaan door middel van een warmtewisselaar die de warmte afvoert via de lucht. De split airco doet dit via de buitenunit en het monoblock via een gat in de muur. Er is ook nog een mobiele airco (ook een monoblock) die de warmte door middel van een slang naar buiten brengt.

Vele minder bekend is de watergekoelde airco. Als split airco bestaat deze al even. En deze wordt dan vooral gebruikt als een interne split airco. Intern wil zeggen zonder buiten unit. De warmte wisselaar module, de split, wordt dan ergens binnenshuis geplaatst en met leidingen worden de units voorzien van koude of warmte. Als watergekoelde monoblock is deze airco nog maar pas op de markt. Het merk Fintek is een echte pionier op dit gebied en ze hebben dan ook diverse patenten geregistreerd voor hun watergekoelde monoblock airco. Deze inventieve airconditioning koelt zichzelf met leidingwater dat gebruikt wordt om de warmte die uit de lucht wordt gehaald in op te slaan. Dit water wordt na gebruik afgevoerd naar een afvoer. Je kunt het afvalwater zelfs gebruiken voor de warmwater voorziening.

Een watergekoelde monoblock airco sluit je aan als een wasmachine en heeft daardoor geen grote gaten door de gevel nodig voor de aan-en afvoer van de lucht. Ideaal dus voor omgevingen waar geen gaten in de buitenmuur of een buitenunit mogelijk zijn.

Monoblock airco

Fintek watergekoelde monoblock airco’s

De watergekoelde airco’s van Fintek zijn niet alleen zeer innovatief maar ook nog eens erg krachtig. De Metropolis 12 HP H2O heeft een koelvermogen van 3,9 kW (>13000 BTU) en de Oslo 4.2 H2O zelfs een van 5,48 kW (>18000 BTU). Met deze krachtpatser kun je zelfs ruimtes koelen van 75m2.

Ook in de winter zijn de watergekoelde monoblock airco systemen van Fintek een zegen voor je binnenklimaat. Dat komt niet alleen omdat ze een erg goed verwarmingselement hebben met vermogens van 2,9 kW tot 4,2 kW, ze zijn ook nog eens goede lucht filteraars. Zeker in de winter maar ook in de zomer zorgt je airco unit dan ook voor een sterk verbeterde luchtkwaliteit.

Een watergekoelde monoblock airco van Fintek is dan ook zeker de investering meer dan waard. Voor meer infomatie over wat een Fintek monoblock ook voor u kan betekenen kunt u hier extra informatie aanvragen

Airconditioners die je aansluit als een wasmachine - geen buitenunit en geen gaten door de buitenmuur nodig.

Neem voor een gratis telefonisch advies contact op via onderstaande button.

Laat u adviseren door onze specialisten.

Verfijnen op
geschikt voor 60-75 m2
Fintek Oslo 5.0 H2O Airco + verwarming
Fintek Oslo 5.0 H2O Airco + verwarming
Fintek Oslo 5.0 H2O Airco + verwarming
De H2O airco van Fintek heeft geen gaten in de muur en geen buitenunit nodig.
Art.nr. 8032853949047
€3 350.00
geschikt voor 60-75 m2
Fintek Oslo 4.0 H2O Airco + verwarming
Fintek Oslo 4.0 H2O Airco + verwarming
Fintek Oslo 4.0 H2O Airco + verwarming
De H2O airco van Fintek heeft geen gaten in de muur en geen buitenunit nodig.
Art.nr. 8032853949085(1)
€2 950.00