Stoomgenerator of toch maar niet?

Is een stoomgenerator iets voor jou?

Het strijken van kleding is vaak een behoorlijke en soms tijdrovende klus. Maar om uw kleding er weer netjes glad en gestreken uit te laten zien, moet er toch met regelmaat gestreken worden. Er zijn tegenwoordig diverse apparaten te koop waarmee u uw kleding weer netjes kan strijken. Zo kunt u uw kleding strijken met de gewone strijkbout, het stoomstrijkijzer of met een stoomgenerator. Maar waar moet u nou op letten wanneer u een strijkijzer of stoomgenerator wilt kopen en wat is nou de beste?

Stoomgenerator

De verschillende soorten strijkoplossingen

De keuze van het soort apparaat waarmee u wilt strijken hangt af van uw wensen, behoeften en eisen. Tegenwoordig zijn er verschillende apparaten en systemen te koop zoals het gewone strijkijzer, het stoomstrijkijzer, de stoomgenerator, of eventueel een compleet strijksysteem.

Stoomstrijkijzer

Strijken met of zonder stoom? De meeste mensen strijken met een stoomstrijkijzer. Met deze strijkijzers wordt door de kleine gaatjes onder in de strijkzool een bepaalde hoeveelheid stoom in de kleding gespoten. Door het strijken met stoom kan het strijkgoed makkelijker glad gestreken worden. Er zijn mensen die nog willen strijken zonder stoom. Voor deze mensen zijn er nog een aantal fabrikanten die in hun assortiment nog een droogstrijkijzer (soms ook wel strijkbout genoemd) beschikbaar hebben. Op het gebied van stoomstrijkijzer is veel aanbod. Waar moet u nou op letten bij de aanschaf van een stoomstrijkijzer en wat is nou het beste strijkijzer.

Stoomgenerator

De stoomgenerator (soms ook wel stoomsysteem genoemd) zijn stoomstrijkijzers die vaak veel krachtiger zijn dan gewone stoomstrijkijzers. Bij deze systemen wordt stoom in een aparte generator opgewekt. Het waterreservoir van dit type strijkoplossing is vaak zo’n 4 keer groter dan bij een gewoon stoomstrijkijzer. Wanneer u vaak strijkt of grote hoeveelheden wasgoed moet strijken kan een stoomgenerator erg prettig zijn doordat u het reservoir minder vaak hoeft bij te vullen.

Voordelen van een Stoomgenerator

Op de vraag of de overstap naar een stoomgenerator de juiste was krijgen we vaak als antwoord: Als je het eenmaal gewend bent dan wil je nooit meer terug.

Kracht

De kracht van een strijkijzer is aan te duiden met het aantal bar wat het apparaat kan produceren gecombineerd met de hoeveelheid stoom die gegenereerd kan worden. Gemiddeld kan een stoomgenerator zo’n drie keer meer stoom per minuut produceren dan een stoomstrijkijzer.

Efficiëntie

Omdat een stoomgenerator meer stoom produceert, gaat het strijken sneller! Kreukels verdwijnen gemakkelijker en het waterreservoir zorgt ervoor dat u langer aan één stuk door kunt strijken.

Gewicht

Bij een “normaal” stoomstrijkijzer zit het water en de elektronica ingebouwd. Dit betekent dat u dit ook moet optillen! Bij een stoomgenerator zit dit verwerkt in het station. Een lichter strijkijzer is ideaal als er veel strijkwerk klaar ligt!

Nadelen van een Stoomgenerator
 • Een stoomsysteem is groter, en dus lastiger op te bergen.
 • Een klassiek strijkijzer is voordeliger.
 • Meer ruimte nodig op de strijkplank.

Fintek Kyoto Airco + verwarming

Art.nr. 8032853949009
€1.499,00
Op voorraad
1
Productgegevens

Kyoto

De Kyoto van Fintek een dunne airconditioner + verwarming zonder buitenunit met maar 19 cm dikte. NIet alleen koelt of verwarmt deze slimme airco de lucht maar hij filtert de lucht ook. Hiervoor zit er een antibacteriëel luchtfilter in.

Comfort het hele jaar door in klasse A

De Kyoto is gemaakt om als een traditionele airco boven aan de muur te worden geïnstalleerd; dankzij zijn unieke vormgeving en zijn beperkte dikte van maar 19 cm integreert de Kyoto perfect in alle omgevingen waar een hoog designprofiel wordt gevraagd. De Kyoto is geschikt voor vervanging van de bestaande verwarming en is ontworpen voor gebieden waar de wintertemperaturen vaak onder het vriespunt liggen en waar het noodzakelijk is om binnen een gegarandeerde temperatuur van meer dan 20 ° te hebben.

Snelle en makkelijke montage

Behalve dat het een groot esthetisch voordeel is voor buitengevels, maakt de afwezigheid van een buiten unit een snell installatie zonder omgevingsvergunning mogelijk. Twee gaten in de muur zijn voldoende die worden afgedekt met slimme roosters die vanzelf openen als dat nodig is.. U heeft geen F-gasvergunning of toestemming voor het plaatsen van de buitenunit nodig want een buitenunit is er gewoon niet!

Elegantie, design en innovatie

Met zijn compacte vormen en een dikte van slechts 19 cm past de Kyoto zich perfect aan alle omgevingen aan. Het is ook mogelijk om er een designelement van te maken dankzij de optie met speciale afwerking kan je er zelfs een kunstobject van maken, Op deze manier integreren deze airco's perfect in elk specifiek huis- of zakelijke context.

Met de optionele WIFI-afstandsbediening kan de unit ook van buitenaf worden bediend via de speciale app.

Technologie:

De Kuoto heeft naast de uistekende airconditioning eigenschappen ook twee BOOSTER PTC keramische kachels. Deze kachels hebben een hoog thermisch vermogen van 1,6 kW en kunnen de binnentemperatuur op 20 ° brengen zelfs bij een buitentemperatuur tot wel -20 °.

De Kyoto met het dubbele luchtcirculatie systeem regelt de luchtstroom optimaal door de luchtverdeling in de verschillende delen van de kamer te optimaliseren.

Kenmerken:

 • Koelvermogen min-max: 2,570 kW (+/- 9000 BTU)
 • Verwarmingsvermogen min-max: 2,730 kW
 • Verbruik electriciteit bij koeling: 0,87kW
 • Verbruik electriciteit bij verwarming: 0,87kW
 • Verbruik electriciteit in stand by: minder dan 0,01 kW
 • Energieklasse koeling A
 • Energieklasse verwarming A
 • Ontvochtiging van de ruimte: 1 liter per uur
 • Ventilator standen: 3 + auto
 • Afstandbediening
 • Behandelde luchtvolume: (m/h): 400
 • Verwisselbaar stoffilter
 • Antibacterieel AEMINA® Air filter (antibacterieel, Antiallergie en anti legionella)
 • Optioneel een verdamper in plaats van een waterafvoer
 • Geproduceerde geluid is afhankelijk van het gevraagde vermogen voor koeling/verwarming en licht tussen de 30 en 42 dB
 • Koelvloeistof: R410A
 • Afmetingen in mm: (b)1010 x (h)430 x (d)195
 • Gewicht: 41 kg
 • Eenvoudige installatie:
 • Certificeringen: CE - TUV - RoHS

Installatie

Onze ervaren monteurs komen graag bij u langs om uw aangeschafte airco te installeren voor € 350,00 incl. BTW.

De installatie houdt in:

 • Airco wordt opgehangen op de gewenste plek
 • De Airco wordt werkend opgeleverd
 • Kleine introductie om de airco te bedienen

* De genoemde prijs is voor een installatie op een muur waar geen leidingen doorlopen, stroom voorzining in de buurt zit en de muur waar de aircounit moet komen vrij toegankelijk is.

* meerwerk mogelijk op basis van nacalculatie.


Bewaar dit product voor later

Het product is te vinden bij onze magazijnopruiming

Aangesloten bij thuisvergelijken.nl, de webwinkel vergelijker