Stoomgenerator of toch maar niet?

Is een stoomgenerator iets voor jou?

Het strijken van kleding is vaak een behoorlijke en soms tijdrovende klus. Maar om uw kleding er weer netjes glad en gestreken uit te laten zien, moet er toch met regelmaat gestreken worden. Er zijn tegenwoordig diverse apparaten te koop waarmee u uw kleding weer netjes kan strijken. Zo kunt u uw kleding strijken met de gewone strijkbout, het stoomstrijkijzer of met een stoomgenerator. Maar waar moet u nou op letten wanneer u een strijkijzer of stoomgenerator wilt kopen en wat is nou de beste?

Stoomgenerator

De verschillende soorten strijkoplossingen

De keuze van het soort apparaat waarmee u wilt strijken hangt af van uw wensen, behoeften en eisen. Tegenwoordig zijn er verschillende apparaten en systemen te koop zoals het gewone strijkijzer, het stoomstrijkijzer, de stoomgenerator, of eventueel een compleet strijksysteem.

Stoomstrijkijzer

Strijken met of zonder stoom? De meeste mensen strijken met een stoomstrijkijzer. Met deze strijkijzers wordt door de kleine gaatjes onder in de strijkzool een bepaalde hoeveelheid stoom in de kleding gespoten. Door het strijken met stoom kan het strijkgoed makkelijker glad gestreken worden. Er zijn mensen die nog willen strijken zonder stoom. Voor deze mensen zijn er nog een aantal fabrikanten die in hun assortiment nog een droogstrijkijzer (soms ook wel strijkbout genoemd) beschikbaar hebben. Op het gebied van stoomstrijkijzer is veel aanbod. Waar moet u nou op letten bij de aanschaf van een stoomstrijkijzer en wat is nou het beste strijkijzer.

Stoomgenerator

De stoomgenerator (soms ook wel stoomsysteem genoemd) zijn stoomstrijkijzers die vaak veel krachtiger zijn dan gewone stoomstrijkijzers. Bij deze systemen wordt stoom in een aparte generator opgewekt. Het waterreservoir van dit type strijkoplossing is vaak zo’n 4 keer groter dan bij een gewoon stoomstrijkijzer. Wanneer u vaak strijkt of grote hoeveelheden wasgoed moet strijken kan een stoomgenerator erg prettig zijn doordat u het reservoir minder vaak hoeft bij te vullen.

Voordelen van een Stoomgenerator

Op de vraag of de overstap naar een stoomgenerator de juiste was krijgen we vaak als antwoord: Als je het eenmaal gewend bent dan wil je nooit meer terug.

Kracht

De kracht van een strijkijzer is aan te duiden met het aantal bar wat het apparaat kan produceren gecombineerd met de hoeveelheid stoom die gegenereerd kan worden. Gemiddeld kan een stoomgenerator zo’n drie keer meer stoom per minuut produceren dan een stoomstrijkijzer.

Efficiëntie

Omdat een stoomgenerator meer stoom produceert, gaat het strijken sneller! Kreukels verdwijnen gemakkelijker en het waterreservoir zorgt ervoor dat u langer aan één stuk door kunt strijken.

Gewicht

Bij een “normaal” stoomstrijkijzer zit het water en de elektronica ingebouwd. Dit betekent dat u dit ook moet optillen! Bij een stoomgenerator zit dit verwerkt in het station. Een lichter strijkijzer is ideaal als er veel strijkwerk klaar ligt!

Nadelen van een Stoomgenerator
 • Een stoomsysteem is groter, en dus lastiger op te bergen.
 • Een klassiek strijkijzer is voordeliger.
 • Meer ruimte nodig op de strijkplank.

Fintek Oslo 4.2 H2O Airco + verwarming

Art.nr. 8032853949047
€2 599.00
De H2O airco van Fintek heeft geen gaten in de muur en geen buitenunit nodig.
Op voorraad
1
Productgegevens
EAN: 8032853949047
Merk: Fintek
Geschikt voor: 60 - 75 M²

Oslo H2O 4.2

Dit is een gepatenteerde Airco unit van Fintek zonder buiten unit die je aansluit zoals een wasmachine. Niet alleen heeft deze airco geen buitenunit nodig maar er zijn ook geen gaten in de muur nodig. Deze krachtpatser is ideaal voor ruimtes waar je geen gaten in de muur mag maken zoals bij wooncorporaties, kantoorpanden, vereniging van eigenaren en welstandcommissies in de steden. Deze unieke airco kan je overal plaatsen. Je sluit hem aan op een waterleiding en een afvoer en in de zomer is het heerlijk koel en in de winter is dit een krachtige verwarming.

Neem voor een gratis telefonisch advies contact op via onderstaande button.

Laat u adviseren door onze specialisten.

De Oslo 4.2 van Fintek is de krachtigste mono block airco momenteel beschikbaar op de Nederlandse markt. Niet alleen is de Oslo 4.2 een echte krachtpatser maar het is ook een slanke krachtpatser. Met een dikte van slechts 24 cm hebben we het hier over een dunne airconditioner + verwarming. Niet alleen koelt of verwarmt deze slimme airco de lucht maar hij filtert de lucht ook.

Geschikt voor grote oppervlaktes tot 75m2

Lofts, open ruimtes, grote zolders, etc. kunnen nu ook worden voorzien van een airco zonder buitenunit. Geen buitenunit plaatsen betekend zeker in dichtbebouwde omgevingen en historische centrums een geweldige oplossing wegens het niet nodig hebben van de benodigde vergunningen die wel van toepassing zijn voor een airco met buitenunit.

Snelle en makkelijke montage

Behalve dat het een groot esthetisch voordeel is voor buitengevels, maakt de afwezigheid van een buiten unit en gaten in de muur een snelle installatie zonder omgevingsvergunning of toestemming van de VVE/wooncorporatie mogelijk. U heeft geen F-gasvergunning of toestemming voor het plaatsen van de buitenunit nodig want een buitenunit is er gewoon niet!

Elegantie, design en innovatie

Met zijn compacte vormen en een dikte van slechts 25 cm past de OSLO H2O 4.2 zich prima in zeer veel omgevingen. Het is ook mogelijk om er een designelement van te maken dankzij de optie met speciale afwerking kan je er zelfs een kunstobject van maken, Op deze manier integreren deze airco's perfect in elk specifiek huis- of zakelijke context.

Wifi module:

Optioneel kan er een Wifi module gekoppeld worden aan de airco. Met deze Wifi module kan de airco worden bediend via een App op je mobile telefoon of met de centrale bedieningsconsole.

Verzending:

De airco wordt bij u op locatie afgeleverd door een gespecialiseerd vervoersbedrijf die gespecialiseerd is in grotere en zwaardere pakketten. Op deze manier bent u er van verzekerd dat uw bestelde airco op de juiste manier wordt vervoert, en in goede conditie bij u bezorgt wordt.

Kenmerken:

 • Koelvermogen min-max: 5,48 kW (+/- 18000 BTU)
 • Verwarmingsvermogen min-max: 4.2kW
 • Verbruik elektriciteit bij koeling: 1,33kW
 • Verbruik elektriciteit bij verwarming: 1,34kW
 • Verbruik elektriciteit in stand bij: minder dan 0,01 kW
 • Verbruik water: 0,22 mc/h
 • Energieklasse koeling A+
 • Energieklasse verwarming A
 • Ventilator standen: 3 + auto
 • Afstandsbediening
 • Optioneel een Wifi remote control wand montage
 • Verwisselbaar stoffilter
 • Antibacterieel AEMINA® Air filter (antibacterieel, Antiallergisch en anti legionella)
 • Geproduceerde geluid is afhankelijk van het gevraagde vermogen voor koeling/verwarming en licht tussen de 31 en 44 dB
 • Koelvloeistof: R410A
 • Afmetingen in mm: (b)1000 x (h)580 x (d)245
 • Gewicht: 45kg
 • Eenvoudige installatie: Aansluiten als een wasmachine
 • Inclusief accessoires nodig voor de installatie

Bewaar dit product voor later

Het product is te vinden bij onze magazijnopruiming

Aangesloten bij thuisvergelijken.nl, de webwinkel vergelijker