Stoomgenerator of toch maar niet?

Is een stoomgenerator iets voor jou?

Het strijken van kleding is vaak een behoorlijke en soms tijdrovende klus. Maar om uw kleding er weer netjes glad en gestreken uit te laten zien, moet er toch met regelmaat gestreken worden. Er zijn tegenwoordig diverse apparaten te koop waarmee u uw kleding weer netjes kan strijken. Zo kunt u uw kleding strijken met de gewone strijkbout, het stoomstrijkijzer of met een stoomgenerator. Maar waar moet u nou op letten wanneer u een strijkijzer of stoomgenerator wilt kopen en wat is nou de beste?

Stoomgenerator

De verschillende soorten strijkoplossingen

De keuze van het soort apparaat waarmee u wilt strijken hangt af van uw wensen, behoeften en eisen. Tegenwoordig zijn er verschillende apparaten en systemen te koop zoals het gewone strijkijzer, het stoomstrijkijzer, de stoomgenerator, of eventueel een compleet strijksysteem.

Stoomstrijkijzer

Strijken met of zonder stoom? De meeste mensen strijken met een stoomstrijkijzer. Met deze strijkijzers wordt door de kleine gaatjes onder in de strijkzool een bepaalde hoeveelheid stoom in de kleding gespoten. Door het strijken met stoom kan het strijkgoed makkelijker glad gestreken worden. Er zijn mensen die nog willen strijken zonder stoom. Voor deze mensen zijn er nog een aantal fabrikanten die in hun assortiment nog een droogstrijkijzer (soms ook wel strijkbout genoemd) beschikbaar hebben. Op het gebied van stoomstrijkijzer is veel aanbod. Waar moet u nou op letten bij de aanschaf van een stoomstrijkijzer en wat is nou het beste strijkijzer.

Stoomgenerator

De stoomgenerator (soms ook wel stoomsysteem genoemd) zijn stoomstrijkijzers die vaak veel krachtiger zijn dan gewone stoomstrijkijzers. Bij deze systemen wordt stoom in een aparte generator opgewekt. Het waterreservoir van dit type strijkoplossing is vaak zo’n 4 keer groter dan bij een gewoon stoomstrijkijzer. Wanneer u vaak strijkt of grote hoeveelheden wasgoed moet strijken kan een stoomgenerator erg prettig zijn doordat u het reservoir minder vaak hoeft bij te vullen.

Voordelen van een Stoomgenerator

Op de vraag of de overstap naar een stoomgenerator de juiste was krijgen we vaak als antwoord: Als je het eenmaal gewend bent dan wil je nooit meer terug.

Kracht

De kracht van een strijkijzer is aan te duiden met het aantal bar wat het apparaat kan produceren gecombineerd met de hoeveelheid stoom die gegenereerd kan worden. Gemiddeld kan een stoomgenerator zo’n drie keer meer stoom per minuut produceren dan een stoomstrijkijzer.

Efficiëntie

Omdat een stoomgenerator meer stoom produceert, gaat het strijken sneller! Kreukels verdwijnen gemakkelijker en het waterreservoir zorgt ervoor dat u langer aan één stuk door kunt strijken.

Gewicht

Bij een “normaal” stoomstrijkijzer zit het water en de elektronica ingebouwd. Dit betekent dat u dit ook moet optillen! Bij een stoomgenerator zit dit verwerkt in het station. Een lichter strijkijzer is ideaal als er veel strijkwerk klaar ligt!

Nadelen van een Stoomgenerator
  • Een stoomsysteem is groter, en dus lastiger op te bergen.
  • Een klassiek strijkijzer is voordeliger.
  • Meer ruimte nodig op de strijkplank.

Mobile Air Conditioner Comfy 12000 Btu

Art.nr. 5949096154257
€495,00
Met 1200 BTU en de wifi koppeling met Siri, Alexa en Google Home is dit een echte krachtpatser met ongekende mogelijkheden.
Op voorraad
1
Productgegevens

Turbionaire Mobile Airconditioner en verwarming

Met 1200 BTU en de wifi koppeling met Siri, Alexa en Google Home is dit een echte krachtpatser met ongekende mogelijkheden.


Specifications

Comfy 12 wifi

Colour

White

Capacity

12000 BTU

Rated Imput Power

1350W (cooling)

Rated Imput Power

1500W (heating)

Cooling

Heating

Dehumidification

Ventilation

Wifi

Fan speeds

3

Sleep Mode

Timer

Auto Swing

Digital panel

Remote Control

Body Size

360x460x730mm

Carton Size

403x485x880mm

Voltage

220-240V/50Hz

Net Weight

28.5 kg

Gross Weight

34 kg

Certificate

CE

Dehumidification Capacity

28.8 liters / day

Cooling Capacity

3520 W

Heating Capacity

3300 W

Noise level

≤65dB(A)

EER

2.61

COP

2.64

Refrigerant

R290

Refrigerant charge

265 g

Energy Class Heating

A+

Energy Class Cooling

A

Aplication Area

18-25 m²

Air Flow

380 m³/h

Flexible duct diameter

150 mm

Flexible duct lenght

1.5 m

EAN

5949096154257

Bewaar dit product voor later

Het product is te vinden bij onze magazijnopruiming

Aangesloten bij thuisvergelijken.nl, de webwinkel vergelijker