Stoomgenerator of toch maar niet?

Is een stoomgenerator iets voor jou?

Het strijken van kleding is vaak een behoorlijke en soms tijdrovende klus. Maar om uw kleding er weer netjes glad en gestreken uit te laten zien, moet er toch met regelmaat gestreken worden. Er zijn tegenwoordig diverse apparaten te koop waarmee u uw kleding weer netjes kan strijken. Zo kunt u uw kleding strijken met de gewone strijkbout, het stoomstrijkijzer of met een stoomgenerator. Maar waar moet u nou op letten wanneer u een strijkijzer of stoomgenerator wilt kopen en wat is nou de beste?

Stoomgenerator

De verschillende soorten strijkoplossingen

De keuze van het soort apparaat waarmee u wilt strijken hangt af van uw wensen, behoeften en eisen. Tegenwoordig zijn er verschillende apparaten en systemen te koop zoals het gewone strijkijzer, het stoomstrijkijzer, de stoomgenerator, of eventueel een compleet strijksysteem.

Stoomstrijkijzer

Strijken met of zonder stoom? De meeste mensen strijken met een stoomstrijkijzer. Met deze strijkijzers wordt door de kleine gaatjes onder in de strijkzool een bepaalde hoeveelheid stoom in de kleding gespoten. Door het strijken met stoom kan het strijkgoed makkelijker glad gestreken worden. Er zijn mensen die nog willen strijken zonder stoom. Voor deze mensen zijn er nog een aantal fabrikanten die in hun assortiment nog een droogstrijkijzer (soms ook wel strijkbout genoemd) beschikbaar hebben. Op het gebied van stoomstrijkijzer is veel aanbod. Waar moet u nou op letten bij de aanschaf van een stoomstrijkijzer en wat is nou het beste strijkijzer.

Stoomgenerator

De stoomgenerator (soms ook wel stoomsysteem genoemd) zijn stoomstrijkijzers die vaak veel krachtiger zijn dan gewone stoomstrijkijzers. Bij deze systemen wordt stoom in een aparte generator opgewekt. Het waterreservoir van dit type strijkoplossing is vaak zo’n 4 keer groter dan bij een gewoon stoomstrijkijzer. Wanneer u vaak strijkt of grote hoeveelheden wasgoed moet strijken kan een stoomgenerator erg prettig zijn doordat u het reservoir minder vaak hoeft bij te vullen.

Voordelen van een Stoomgenerator

Op de vraag of de overstap naar een stoomgenerator de juiste was krijgen we vaak als antwoord: Als je het eenmaal gewend bent dan wil je nooit meer terug.

Kracht

De kracht van een strijkijzer is aan te duiden met het aantal bar wat het apparaat kan produceren gecombineerd met de hoeveelheid stoom die gegenereerd kan worden. Gemiddeld kan een stoomgenerator zo’n drie keer meer stoom per minuut produceren dan een stoomstrijkijzer.

Efficiëntie

Omdat een stoomgenerator meer stoom produceert, gaat het strijken sneller! Kreukels verdwijnen gemakkelijker en het waterreservoir zorgt ervoor dat u langer aan één stuk door kunt strijken.

Gewicht

Bij een “normaal” stoomstrijkijzer zit het water en de elektronica ingebouwd. Dit betekent dat u dit ook moet optillen! Bij een stoomgenerator zit dit verwerkt in het station. Een lichter strijkijzer is ideaal als er veel strijkwerk klaar ligt!

Nadelen van een Stoomgenerator
 • Een stoomsysteem is groter, en dus lastiger op te bergen.
 • Een klassiek strijkijzer is voordeliger.
 • Meer ruimte nodig op de strijkplank.

Nomad auto-luchtreiniger

Art.nr. 3760266910600
€199,00
Op voorraad
1
Productgegevens

TEQOYA Nomad

De TEQOYA Nomad auto-luchtreiniger vergezelt u overal en zorgt voor schone lucht in uw voertuig. Filterloos en ecologisch verantwoord, vecht effectief tegen verontreinigende stoffen, bacteriën, virussen, allergenen, sigarettenrook en geuren in het passagierscompartiment. De draagbare en discrete auto-ionisator verspreidt negatieve ionen gelijkmatig door het passagierscompartiment.

Makkelijk te gebruiken:

Onderhoudsvrij en geen filters om te vervangen, het apparaat wordt met een meegeleverde steun aan het ventilatierooster bevestigd en wordt aangesloten op de USB-poort van uw voertuig.

Draagbaar:

TEQOYA Nomad is ook voor persoonlijk gebruik. Geschikt voor op reis, gemakkelijk te vervoeren en overal te gebruiken met de optionele Indoor Kit-accessoire, waardoor een luchtbel van zuivere lucht om je heen ontstaat.

Milieuvriendelijk en duurzaam:

De apparaten zijn gemaakt met milieuvriendelijke materialen. Ons karton en papier komt uit een FSC-sector. De verpakking van TEQOYA-producten is gerecycled en recyclebaar.
De TEQOYA-serie ionisatoren is 100% ontworpen en vervaardigd in Frankrijk, zonder geplande veroudering.

Efficiëntie geverifieerd en getest:

Getest en goedgekeurd door de Carcept Prev Foundation (Klesia Group), een merk voor sociale transportbescherming, na een nationale studie uitgevoerd onder 50 vrachtwagenchauffeurs uitgerust met het automodel.
De efficiëntie en onschadelijkheid van de apparaten worden geverifieerd door onafhankelijke laboratoria Intertek en Certam.

Geniet tijdens uw reis van schone lucht:

 • Geen filters om te wijzigen
 • Stil: 0 db
 • Bijna nul stroomverbruik: 1,5 Watt
 • 5 jaar garantie
 • Gemaakt in Frankrijk
 • Ontwerp, compact en draagbaar

Kenmerken van auto-luchtreiniger TEQOYA Nomad

 • Gebruik: Alle soorten voertuigen (privé, utiliteit en vrachtwagen)
 • Productie van negatieve ionen: 120.000 per cm 3 op 1 m van het apparaat
 • Ionische optica: 6
 • Geluidsniveau: 0 dB
 • Consumptie: 1,5 watt
 • Stroomvoorziening: 12 volt gelijkstroom
 • Dimensies: 9,5 cm x 8,5 cm x 4,5 cm
 • Gewicht: 0,1 kg
 • Kleur: Zwart
 • Ozon-niveau: Ozonvrije garantie *
 • Certificatie: CE EMC, veiligheid, ozonvrij
 • Garantie: 5 jaar
 • Inhoud van de verpakking: 1 luchtionisator, 1 USB-kabel, 1 gebruikershandleiding ( online te lezen ), 1 voertuigsteun
Bewaar dit product voor later

Het product is te vinden bij onze magazijnopruiming

Aangesloten bij thuisvergelijken.nl, de webwinkel vergelijker