De Webshop voor slimme shoppers

Fintek Kyoto Airco + verwarming

8032853949009
€2 150.00
Warmtepomp zonder buitenunit voor hoge montage in diverse kleuren
Vooruitbestellen
1
Productgegevens
EAN: 8032853949009
Merk: Fintek
Geschikt voor: 25 - 30 M²

Kyoto

De Kyoto van Fintek is een dunne airconditioner + verwarming zonder buitenunit met maar 19 cm dikte. Niet alleen koelt of verwarmt deze slimme airco de lucht, maar hij filtert de lucht ook. Hiervoor zit er een antibacterieel luchtfilter in.

Neem voor een gratis telefonisch advies contact op via onderstaande button.

Laat u adviseren door onze specialisten.

Geschikt voor oppervlaktes van 25 tot 35 m2

Lofts, open ruimtes, grote zolders, etc. kunnen nu ook worden voorzien van een airco zonder buitenunit. Maar de Kyoto is ook zeer geschikt voor in de slaapkamer. (vanaf 30 dB). Geen buitenunit plaatsen betekent zeker in dichtbebouwde omgevingen en historische centrums een geweldige oplossing. De Kyoto heeft de benodigde vergunningen niet nodig die wel van toepassing zijn voor een airco met buitenunit.

Comfort het hele jaar door in klasse A

De Kyoto is gemaakt om als een traditionele airco boven aan de muur te worden geïnstalleerd; dankzij zijn unieke vormgeving en zijn beperkte dikte van maar 19 cm, integreert de Kyoto perfect in alle omgevingen waar een hoog designprofiel wordt gevraagd. De Kyoto is geschikt voor vervanging van de bestaande verwarming en is ontworpen voor gebieden waar de wintertemperaturen vaak onder het vriespunt liggen en waar het noodzakelijk is om binnen een gegarandeerde temperatuur van meer dan 20 ° te hebben.

De warmtepomp van de Kyoto functioneert naar behoren bij een buitentemperatuur tussen de +43 en -8 graden Celsius maar ook bij waardes tot -25 graden Celsius blijft deze monoblock airco warmte produceren dankzij de toegevoegde PTC verwarming. De Kyoto is hier door in staat om ook bij koudere dagen in de winter als verwarming te functioneren.

Extra PTC verwarming

Het extra PTC verwarmingselement wordt ook wel PTC thermistor genoemd, het is een soort halfgeleider functioneel keramiek met een positieve temperatuurcoëfficiënt. PTC componenten hebben constante temperatuur verwarming, lange natuurlijke levensduur, energiebesparing, en geen open vlam. Daarnaast heeft PTC goede veiligheidsprestaties en is het een eenvoudige aanpassing van warmteopwekking waarmee de warmte direct vrij komt. (minimale opstarttijd) De PTV verwarming in de Kyoto kan een extra verwarming boost geven van 1600 Watt.

Geluid binnen en buiten

Een monoblock airco produceert geluid. De geluidsniveaus van monoblock airconditioners variëren afhankelijk van het specifieke merk en model van de airconditioner, evenals de ventilatorsnelheid en de omgeving waarin de airconditioner wordt gebruikt.

Over het algemeen produceren monoblock airconditioners geluidsniveaus van tussen de 50 en 60 decibel (dB) op de hoogste instelling. Het is belangrijk om te onthouden dat elke toename van 10 dB een verdubbeling van het waargenomen geluidsniveau betekent. Daarom kan een airconditioner die 60 dB produceert, tweemaal zo luid klinken als een airconditioner die 50 dB produceert. De Kyoto produceert afhankelijk van het gevraagde vermogen voor het op temperatuur houden van de ruimte 30 tot 42 dB. Hiermee is het een stille airco te noemen die geschikt is voor woon-, werk- en slaapkamers. Op vol vermogen kan de Kyoto tot 47 dB produceren en daarmee is de Kyoto stiller dan een gemiddelde monoblock airco.

Lees hier alles over het geluid dat een airco produceert

Andere geluiden die kunnen ontstaan tijdens de werking zijn contact geluiden van de airco met de muur of de vorming van een klankkast door bijvoorbeeld een spouwmuur. Om deze bijgeluiden tegen te gaan hebben we twee extra voorzieningen als optie. De eerste is een isolatie plaatje dat geplaatst kan worden tussen de airco en de muur. Dit isolatieplaatje kan kleine oneffenheden in de muur opvangen waardoor contactgeluid voorkomen kan worden. De tweede optie is een geluiddempende mat die als een koker in de muurdoorvoer kan worden geplaatst. Deze mat is speciaal ontworpen om geluid te absorberen zodat weerkaatsing wordt tegen gegaan.

Het extra isolatiemateriaal kan ook als complete set worden besteld als optie drie.

Elektrostatisch Filter met Aemina

Standaard is de Kyoto uitgerust met een antibacterieel filter (COD.FA116) waardoor je niet alleen het fijnstof uit de lucht filtert, maar ook de schimmels, microben en andere bacteriën. Ook als de airco niet koelt of verwarmt kan hij in de ventilatiestand de lucht in je huis en slaapkamer gezond houden.

Het elektrostatische- en het stoffilter moet je eens in de 3 tot 6 maanden vervangen voor een blijvende goede werking. Het een en ander is wel afhankelijk van de omgeving waarin de airco is geplaatst.

Ontvochtiging van de lucht

De Kyoto kan tot 1 liter per uur de lucht in een ruimte ontvochtigen. Dit maakt de Kyoto zeer geschikt voor het plaatsen in slaapkamers. De Kyoto is stil, zuivert de lucht en houdt het vochtgehalte op een prettig niveau.

Snelle en makkelijke montage

Behalve dat het een groot esthetisch voordeel is voor buitengevels, maakt de afwezigheid van een buitenunit een snelle installatie zonder omgevingsvergunning mogelijk. Twee gaten in de muur die weer netjes worden afgesloten zijn voldoende. Deze gaten worden afgedekt met slimme roosters die vanzelf openen als dat nodig is. U heeft geen F-gasvergunning of toestemming voor het plaatsen van de buitenunit nodig want een buitenunit is er gewoon niet!

Elegantie, design en innovatie

Met zijn compacte vormen en een dikte van slechts 19 cm past de Kyoto zich perfect aan alle omgevingen aan. Het is ook mogelijk om er een designelement van te maken. Dankzij de optie met speciale afwerking kan je er zelfs een kunstobject van maken. Op deze manier integreren deze airco's perfect in elk specifiek huis- of zakelijke context.

Met de optionele WIFI-afstandsbediening kan de unit ook van buitenaf worden bediend via de speciale app.

Technologie:

De Kyoto heeft naast de uitstekende airconditioning eigenschappen ook twee BOOSTER PTC keramische kachels. Deze kachels hebben een hoog thermisch vermogen van 1,6 kW en kunnen de binnentemperatuur op 20 ° brengen zelfs bij een buitentemperatuur tot wel -20 °.

De Kyoto met het dubbele luchtcirculatie systeem regelt de luchtstroom optimaal door de luchtverdeling in de verschillende delen van de kamer te optimaliseren.

Extra PTC verwarming

Het extra PTC verwarmingselement van 1,6 kW wordt ook wel PTC thermistor genoemd, het is een soort halfgeleider functioneel keramiek met een positieve temperatuurcoëfficiënt. PTC componenten hebben constante temperatuur verwarming, lange natuurlijke levensduur, energiebesparing en geen open vlam. Daarnaast heeft PTC goede veiligheidsprestaties en is het een eenvoudige aanpassing van warmteopwekking waarmee de warmte direct vrij komt (minimale opstarttijd).

Wifi module:

Optioneel kan er een Wifi module gekoppeld worden aan de airco. Met deze Wifi module kan de airco worden bediend via een App op je mobile telefoon of met de centrale bedieningsconsole.

Levertijd:

Vanwege de diverse optie mogelijkheden houden we maar een beperkte voorraad van de standaard producten aan in Nederland. We kunnen inclusief de eventueel mee bestelde product opties, de bestelling binnen twee weken vanuit het centrale magazijn in Italië laten over komen en uitleveren.

Verzending:

De airco wordt bij u op locatie afgeleverd door een gespecialiseerd vervoersbedrijf die gespecialiseerd is in grotere en zwaardere pakketten. Op deze manier bent u er van verzekerd dat uw bestelde airco op de juiste manier wordt vervoert, en in goede conditie bij u bezorgt wordt.

Herroepingsrecht:

Op al onze producten is het herroepingsrecht van toepassing. Het herroepingsrecht is hiermee ook van toepassing voor een monoblock airco/warmtepomp.

Belangrijk hierbij is om op te merken dat een retour met gebruikmaking van het herroepingsrecht niet meer mogelijk is als het product geïnstalleerd is geweest. Een geïnstalleerd geweest product is niet meer nieuw want het is gebruikt.

Een geïnstalleerd geweest product is anders behandeld dan beschreven in de richtlijn die is opgesteld door de gezaghebbende partijen in het herroepingsrecht. Deze partijen geven aan dat een consument recht heeft op het terugsturen van het product binnen 14 dagen na aanschaf of ontvangst van het artikel. Het uitgangspunt hierbij is dat u het artikel op dezelfde manier mag worden gehanteerd en geïnspecteerd zoals u dat in een winkel zou mogen doen.

Vooruitbestellen mogelijk, wat betekend dat?

We houden voor de meeste producten maar een beperkte voorraad aan in Nederland. Op deze manier kunnen we onze logistiek beter organiseren en het aantal vervoersactiviteiten beperken. Dit draagt bij aan minder verspilling en een duurzamere bedrijfsvoering. Voor u als klant betekend het slechts een iets langere levertijd van 1 tot 2 weken. Deze beperkte langere levertijd kunnen wij u geven doordat wij met in Europa voorraad houdende en producerende partijen samenwerken.

Kenmerken:

 • Koelvermogen min-max: 2,570 kW (+/- 9000 BTU)
 • Verwarmingsvermogen min-max: 2,730 kW + 1,6 kW PTC
 • Verbruik elektriciteit bij koeling: 0,87kW
 • Verbruik elektriciteit bij verwarming: 0,87kW
 • Verbruik elektriciteit in stand bij: minder dan 0,01 kW
 • Energieklasse koeling A
 • Energieklasse verwarming A
 • Ontvochtiging van de ruimte: 1 liter per uur
 • Ventilator standen: 3 + auto
 • Afstandsbediening
 • Behandelde luchtvolume: (m/h): 400
 • Verwisselbaar stoffilter
 • Antibacterieel AEMINA® Air filter (antibacterieel, antiallergisch en anti legionella)
 • Geproduceerde geluid is afhankelijk van het gevraagde vermogen voor koeling/verwarming en ligt tussen de 30 en 42 dB
 • Koelvloeistof: R410A
 • Afmetingen in mm: (b)1010 x (h)430 x (d)195
 • Gewicht: 41 kg
 • Eenvoudige installatie:
 • Certificeringen: CE - TUV - RoHS

Installatie zelf doen of laten doen?

Zelf doen is redelijk eenvoudig. Zie de installatie video (is helaas wel in het Italiaans maar geeft een goed beeld)


Wilt u het laten doen (alleen in Nederland) dan komen onze ervaren monteurs graag bij u langs om uw aangeschafte airco voor u te installeren.

De installatie houdt in:

 • Airco wordt opgehangen op de gewenste plek
 • Er komt één monteur die wel hulp nodig heeft bij zwaar tilwerk. Een tweede monteur kunt u als optie aanvragen als u niet zelf iemand heeft die kan helpen tillen.
 • Het boren van de gaten door de buitenmuur (een betonnen muur heeft een meerprijs van € 145,00 incl. BTW)
 • De Airco wordt werkend opgeleverd
 • Kleine introductie om de airco te bedienen

* De genoemde prijs is voor een installatie op een muur waar geen leidingen doorlopen, stroom voorziening in de buurt zit en de muur waar de airco unit moet komen vrij toegankelijk is.

* De muur waarop de airco moet worden geplaatst moet recht zijn zodat de airco waterpas kan worden opgehangen.

* meerwerk mogelijk op basis van nacalculatie.


Bewaar dit product voor later
webshop marktconcurrent

 

Geef een reactie