Autostoeltjes van Babyveilig zijn echt veilig

Autostoeltjes van Babyveilig zijn al vele jaren een begrip in Nederland.

Niet alleen zijn de autostoeltjes van Babyveilig onderdeel van een zeer uitgebreid assortiment, maar deze autostoeltjes verhogen de veiligheid van je baby met een grote factor.  Dat is ook niet zo gek, want de normale stoelen in auto’s zijn niet bepaald gemaakt voor de grootte van je kleintjes. Sterker nog, het gebruik van een autostoeltje is in Nederland verplicht voor kinderen tot 1,35 meter. Ook moet het autostoeltje zijn goedgekeurd. De autostoeltjes van Babyveilig zijn vanzelfsprekend allemaal goedgekeurd. Ook voldoen de stoeltjes daar bovenop aan de eisen van comfort en gebruiksgemak die we met zijn allen voor onze kleintjes willen.

Autostoeltjes van BabyveiligDe wettelijke regels rondom autostoeltjes

In Nederland en veel andere Europese landen moeten kinderen tot 1,35 meter in een goedgekeurd autostoeltje worden vervoerd. Het soort stoeltje dat je nodig hebt hangt af van het gewicht of de lengte van het kind. Er zijn babyzitjes, peuterautostoelen en zittingverhogers. De zitting- of stoelverhoger kan ook een rugleuning hebben. Al deze verschillende soorten kan je vinden bij de autostoeltjes van Babyveilig. Ook zijn er autostoeltjes van Babyveilig die voor baby’s en jonge peuters geschikt zijn. Dit zijn de hybride autostoeltjes, ook wel meegroei stoeltjes genoemd. 

Let op: in sommige landen, zoals Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, moeten kinderen tot 1,50 meter een kinderzitje gebruiken.

Uitzonderingen voor autostoeltjes van Babyveilig

Er zijn een paar uitzonderingen: 

  • Als een auto geen gordels op de achterbank heeft, dan mogen kinderen vanaf 3 jaar ‘los’ op de achterbank zitten. Kinderen tot 3 jaar mogen dit niet.
  • Wil je 3 kinderen op de achterbank vervoeren, maar is er maar plaats voor 2 autostoeltjes? Dan mag nummer 3 in de autogordel meerijden, als het kind ouder is dan 3 jaar.
  • Neem je soms kinderen mee in de auto, dan mag je kinderen ouder dan 3 jaar op de achterbank een autogordel omdoen. Dus zonder autostoeltje of zittingverhoger. Dit mag alleen bij korte ritjes, niet tijdens vakanties. Eigen kinderen moeten altijd in een zitje en dan het liefst in autostoeltjes van Babyveilig.

Autostoeltjes van Babyveilig

Gebruiksgemak

Je kindje moet niet alleen veilig, maar ook comfortabel kunnen plaatsnemen in de autostoeltjes van Babyveilig. Kies dan ook voor een model dat je gemakkelijk kunt afstellen op de precieze lengte van je kindje. Ook is het fijn als de bekleding van het stoeltje gemakkelijk te reinigen is. Ook aan de ouders heeft Babyveilig gedacht. Dit doen ze door diverse autostoeltjes aan te bieden die gemakkelijk in de auto gezet kunnen worden. De stoeltjes zijn er uiteraard ook weer gemakkelijk uit te halen. Dit vergroot namelijk de kans dat je het kinderstoeltje ook daadwerkelijk veilig zult gebruiken.

Veiligheid en duurzaamheid nu en in de toekomst

Het is heel logisch dat ouders wel eens zorgen hebben over de toekomst van hun kind. Is deze wereld op den duur nog wel veilig genoeg? Moeten we met zijn allen niet wat meer duurzaam en milieubewust gaan leven? Ook daar draagt Babyveilig graag aan bij. Babyveilig neemt milieubewust en maatschappelijk verantwoord ondernemen heel serieus. Bij de samenstelling van het assortiment doen ze zaken met leveranciers die milieuvriendelijke materialen in hun producten verwerken en op duurzame wijze produceren. Babyveilig doet echter nog meer. Heeft u autostoeltjes bij Babyveilig gekocht en heeft uw kind ze niet meer nodig? Weggooien is niet milieuvriendelijk en duurzaam. Daarom kunt u ze gewoon weer bij Babyveilig inleveren. Babyveilig zorgt voor een verantwoorde verwerking met zo min mogelijk belasting voor onze leefomgeving.