Beerpong

Beerpong in het nederlands ook wel bierpong genoemd is een studentenspel. Dit drankspel is ontstaan uit een combinatie van meerdere drankspelletjes. De regels van Beerpong liggen niet vast en verschillen per locatie, al wordt het spel altijd gespeeld volgens dezelfde basisprincipes:

Twee teams zetten een gelijk aantal, met bier, gevulde bekers tegenover elkaar. Het doel is om de pingpongbal vanaf een afstand in het bier van de tegenstander te gooien. De tegenstander moet vervolgens de inhoud van de beker in één slok leegdrinken. Het team dat als eerste geen bier meer heeft, heeft verloren en moet de resterende bekers van de tegenstander ook leegdrinken. Of dat een straf is kan je je zelf afvragen volgens sommige deelnemers.

Drankspel.nl

Drankspel.nl is in Nederland een aanbieder van leuke drankspellen en Beerpong is daar uiteraard eentje van. Het interresante aan Drankspel.nl is dat ze zelfontwikkelde producten aanbieden en daardoor best wel uniek zijn. Naast het bekenste spelletje hebben ze ook nog het spel Ring of Fire en het niet te missen: Mens drink je niet, hetgeen een echte hit is op sociale media.

Beerpong

BEER PONG SPELREGELS

Kies voor de juiste tafelopstelling Beerpong speel je aan een langwerpige tafel. Aan iedere smalle kant van de tafel worden 6, ofwel 10 bekers in de vorm van een driehoek geplaatst. Naast deze driehoeken worden telkens de washcups geplaatst. Een washcup heb je nodig om tijdens het spel het pingpongballetje af te spoelen wanneer het vies geworden is.

Beerpong teams bestaan gewoonlijk uit 2 spelers en om te weten welk team mag beginnen met het beerpong spel, wordt getost. Elk team kiest dus vooraf voor kop of munt.

Spelverloop De teams spelen om de beurt, daarbij gooien beide spelers van een team elk een keer. Wanneer een pingpongballetje in een beker van de tegenpartij terechtkomt, wordt een van de leden van de tegenpartij verplicht om die beker bier op te drinken.

3 manieren om te gooien Bij Beerpong worden 3 technieken gebruikt om de pingpongballetjes in de bekers te gooien: de boog, de snelle bal en de stuiterbal.

De boog Bij het maken van een boog, mag de elleboog van de speler niet over de rand van de tafel uitkomen op het moment dat de bal losgelaten wordt. Wanneer dit wel het geval is, dan is de worp meteen ongeldig en is de volgende speler aan zet.

De stuiterbal Met een stuiterbal wordt bedoeld dat de speler de bal verder mag wegslaan nadat de rand van de tafel geraakt wordt. De stuiterbal mag niet op de tafelhelft van het eigen team terechtkomen. Wanneer je daarentegen kunt scoren met een stuiterbal, dan betekent dit dat de tegenpartij niet 1, maar 2 bekers bier zal moeten opdrinken.

De snelle bal Bij een snelle bal wordt het pingpongballetje in een worp over of naast de tafel gegooid zonder dat de bal tijdens zijn vlucht de tafel raakt. Wanneer hierdoor geen balletje in een beker belandt, dan moet een speler van het aanvallende team een beker bier leegdrinken van de tegenpartij.

Manieren om de bekers bij beerpong te groeperen Naast de driehoeken of piramides van 10 of 6 bekers, kunnen ook formaties van 4 (ruit of diamant), 3 (driehoek), 2 of 1 beker(s) gebruikt worden. Dit is afhankelijk van de inspiratie of van de beschikbare bekers.

Beerpong

Hergroeperen Met hergroeperen wordt de herplaatsing van de bekers bedoeld. Wanneer je met 10 bekers speelt, kun je als team per spel 5 keer hergroeperen aanvragen van de bekers van de tegenpartij. Wanneer je speelt met 6 bekers, dan kan dit 3 keer per spel gevraagd worden. Bij hergroeperen wordt de opstelling van de bekers teruggezet naar de vorm van de beginformatie (zie hieronder). Tijdens het uitvoeren van de hergroeperen mag er niet met pingpongballetjes gegooid worden.

The end game Een partij beerpong wordt beëindigd wanneer alle bekers van een team weggespeeld worden of als 2 ballen in een beker terechtkomen. Wanneer dit het geval is bij een team, verliest dit team de partij. Dit houdt in dat de leden van dit team alle overblijvende bekers van de tegenstanders moeten opdrinken.

Waarschuwing

Dit spel tast de rijvaardigheid aan!