Dagboek voor al je mooie reizen

Een dagboek bijhouden tijdens een mooie reis, een bijzondere stage of gewoon een leuk evenement? Hiervoor is een hele mooie site opgezet genaamd Travel Diaries. Het idee voor deze site is begonnen door Veerle Witte, een reisjournaliste die voor o.a. National Geographic Traveler over de gehele wereld reist. Veerle zocht tijdens deze reizen naar een manier om reiservaringen te beschrijven en te bewaren. Als een soort dagboek het liefst, zodat dan later die ervaringen mooie herinneringen zouden worden. Het resultaat werd Travel Diaries.

Dagboek

Travel Diaries is een gratis platform dat het mogenlijk maakt om een dagboek bij te houden in de web-applicatie. Je kan er dan ook nog eens voor kiezen om je dagboek prive te hoiden, maar je kan het ook delen met anderen. En als kers op de taart kan je ook nog eens je dagboek laten printen zodat je een prachtig naslagwerk heb, Een herinnering in boekvorm.

Travel Diaries is een paar jaar geleden opgericht en is door ontwikkeld tot een platform waar mensen een persoonlijk (reis) dagboek kunnen ontwerpen dat ook gedeeld kan worden in blogvorm. Inmiddels houden tienduizenden mensen van over de hele wereld een dagboek bij in hun web-applicatie en doet Veerle het allang niet meer. Met een klein team van reisfanaten zijn ze constant bezig om Travel Diaries uit te bouwen en te optimaliseren, nieuwe samenwerkingen aan te gaan en mooie content te produceren op hun tweetalige blog en verschillende social-medianetwerken, zoals Facebook en Instagram. Hun missie is

mensen te inspireren om de wereld rond te reizen en ze te helpen dit op een unieke wijze te delen en te bewaren.

Dagboek

Een Dagboek, hoe werkt het?

Je kunt in drie simplele stappen je dagboek zelf samen stellen.

  • Vertel je verhaal: Schrijf gewoon al je leuke, gekke, bijzondere en idiote belevenissen gelijk in je digitale dagboek. Door middel van de hoofdstukken van Travel Diaries kun je eenvoudig een indeling maken en alles wat je mee maakt beschrijven.
  • Voeg foto’s toe: Tijdens je reis of belevenis maak je natuurlijk vele foto’s. ALs je wilt kan je deze allemaal in je dagboek zetten. Je kunt de foto’s aan je verhalen toevoegen en zo bewerken dat dat je er een extra persoonlijk tintje aan je dagboek kan geven.
  • Breng het in kaart: Als je een reis maakt of sterker nog een rondreis, kan je deze reis ook op een landkaart laten zien. Je kan dan pins op de kaart plaatsen. Met deze pins markeer je dan alle plaatsen waar je bent geweest. Zo kan je zien en laten zien waar je allemaal geweest bent.