Geurverspreiders van ANOQ

Geschiedenis van de unieke geurverspreiders ANOQ

Ga hier direct naar de webshop voor uw eigen unieke geurverspreider

Geurverspreiders van ANOQ

Kent u de geschiedenis van de geurverspreiders van ANOQ? Tijdens het oversteken van de Madura Strait per jukung tussen Bali en Java, ontdekte Caroline, de ontwerper, een kleine Indonesische vissershaven in de buurt van Surabaya. Het is op deze inspirerende plek, die bevorderlijk is voor loslaten en reflectie, waar het idee bij haar opkwam om haar verhaal en haar reizen te delen door middel van geurverspreiders en heerlijke geuren. Op deze plek is alles begonnen. Resultaat is nu het merk ANOQ dat met decoratieve geurverspreiders de weerspiegeling van het karakter en de gemoedstoestand van dit dorp treffend weergeeft. Elk detail van deze producten is doordrenkt met intense emoties.

Met de visie van ANOQ; “Door met onze handen te werken, brengen we onze passie en toewijding over in alles wat we doen” maken ze echt mooie geurverspreiders. Deze geurverspreiders hebben stuk voor stuk iets speciaals.
De visie van ANOQ is gericht op de beste verbinding van vakmanschap en hoogwaardig design. De mooiste geurverspreiders, geuren en kaarsen waarmee iedere ruimte zijn eigen sfeer krijgt, zijn hiervan het resultaat. 

De bijzondere materialen van ANOQ

Geurverspreiders van ANOQ

 

De porseleinen geurverspreiders van ANOQ zijn stuk voor stuk een lust voor het oog. Het vervaardigen van porselein is in het verre verleden ontstaan in China. Porselein is een wit, hard, compact en doorschijnend aardewerk. De natuurlijke witheid en het doorschijnende uiterlijk hiervan maken het echt origineel. Het porselein van ANOQ bestaat uit van Kaolien, Kwarts en veldspaat. De pasta die hieruit ontstaat wordt met de hand gevormd tot een prachtige geurverspreider. Op 1200 graden wordt de geurverspreider daarna gebakken. In Europa is pas in de 18e eeuw  de kunst van het porselein maken ontwikkeld. Het eerst in Duitsland en vervolgens in de 19e eeuw in Limoges in  Frankrijk.

Als basis van de bloemen en voor de dozen wordt Acacia hout gebruikt. Acacia is een zeer harde houtsoort die van nature bestand is tegen allerlei biologische inwerkingen. De vakmensen van ANOQ waarderen dit hout zeer vanwege de onvergelijkbare kwaliteit van de vezels: stevig, fijn en het is goed bestand tegen vocht. Acacia is een zeer dicht hout dat de bijzonderheid heeft dat het na verloop van tijd niet “werkt”. Deze eigenschap zorgt voor een stabiele basis waardoor decoratieve voorwerpen niet kunnen barsten. Acacia hout heeft veel voordelen. Zijn dichtheid, hardheid en duurzaamheid maken het materiaal bij uitstek geschikt voor de productie van de decoratieve dozen en de porseleinen bloemen.

Creëer ook een bijzondere sfeer met de geurverspreiders van ANOQ

In iedere ruimte in je huis kan je met de geurverspreiders van ANOQ een bijzondere sfeer creëren. Of het nu een strenge winterdag, een stormachtige herfstdag of een mooie zomerdag is, het maakt niet uit. Met de geurverspreiders en mooie geuren van ANOQ maak je overal in huis een sfeervol thuis.

Anoq
Ga hier naar onze winkel