Olie gevulde radiator

Mesko olie gevulde radiator

Een zeer handige verrijdbare olie gevulde radiator om er bij te zetten. Zeker nu de herfst echt is begonnen. Deze radioator is zeer geschikt voor ruimten die geen of onvoldoende warmte bronnen hebben. Voorkom ook om in de kou te zitten bij het uitvallen van verwarmingsketels. De radiator biedt de mogelijkheid de temperatuur te regelen. De radiator is beveiligd tegen oververhitting en omvallen. De kachel heeft een goede vorm waardoor het mogelijk is in alle ruimten bij te plaatsen zonder dat men zich eraan stoort. De radiator is er in drie verschillende uitvoeringen. Deze uitvoeringen zijn 7, 9 en 11 ribben die allen verwarmd worden.

Specificaties:

  • Soepele temperatuur regeling
  • Oververhitting beveiliging
  • Indicatie Lampje
  • 7/9/11 ribben
  • Vermogen: 700/100/1200 Watt
  • Hoogte 44 cm

Gebruiksaanwijzing:

gebruikershandleiding-ms7804

INformatie over bij verwarming

Niets is fijner dan wanneer je thuis komt, je een behaaglijk warm huis aantreft. Zeker na een zware werkdag of als men terugkomt van een wandeling in de kou is een verwarmt huis prettig en aangenaam. De bijverwarming zorgt voor aangename temperaturen overal in het huis of in de schuur, bijkeuken, kantoor of garage. Een korte draai aan de schakelaar en de behaaglijke warmte breidt zich uit. Hieronder vind je een uitleg tussen de verschillende soorten bijverwarming die we kennen en enkele punten waarop je dient te letten bij de aanschaf van een bijverwarming.

Soorten bijverwarming

Of het nu gaat om een (bad)kamer, zolder, kelder, hobbyschuurtje, tuinhuisje, caravan of camper. Van oliegevulde radiatoren tot veilige, spatwaterdichte verwarmingselementen. Er zit zeker een bijverwarming (kachel) tussen die geschikt zal zijn voor jouw situatie.

Ventilatorkachel

De ventilatorkachel is uitermate geschikt om zeer snel de lucht te verwarmen in het vertrek.De ventilatorkachel is minder geschikt voor langdurige verwarming door het geruis van de ventilator, maar dusbijverwarming-ventilatorkachel olie gevulde radiator ideaal en meer geschikt voor tijdelijke verwarming met tussenpozen. Handig voor bijvoorbeeld de hobbykamer, zolder en garage, maar natuurlijk ook de woonkamer. Vaak is de ventilatorkachel ook voorzien van een koude lucht stand (ventilatiestand) voor een aangename koele bries in de warme lente- en zomermaanden.

Convectorkachel

Ook ee
n convectorkachel is geschikt om snel een ruimte te verwarmen. Deze kachel zorgt er voor dat de ruimte langdurig verwarmd blijft. Deze kachel werkt geluidloos, is gemakkelijk te verplaatsen en daardoor zeer geschikt voor gebruik in woonkamers, slaapkamers en kinder- en studeerkamers. Een convebijverwarming-convectorkachel olie gevulde radiatorctorkachel is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een ventilatorkachel, minder geschikt voor plaatsing op een bureau of tafel. De convectorkachel is namelijk groter van formaat en daarom voornamelijk bedoeld om op de vloer te plaatsen.

Straalkachel

Een straalkachel geeft een behaaglijke directe en gerichte warmte rondom de kachel. Deze kachel is niet erg geschikt voor de verwarming van grote ruimtes maar is meer bedoeld voor badkamers, serres en terrassen. Een straalkachel dient (in de meeste gevallen) opgehangen te worden en wordtbijverwarming-straalkachel olie gevulde radiator niet geleverd met een voet of standaard. Ideaal dus voor dat extra beetje warmte in het voor- en najaar!

Halogeen kachel

Een halogeenkachel is ideaal als je een korte tijd in een ruimte zit (voor bijvoorbeeld een studie-uurtje of pianoles) en je wilt voorkomen dat je met de centrale verwarming het hele huis moet verwarmen voor dat ene vertrek. Het is dan zuiniger om even de halogeenkachel aan te zetten. Maar ook een ventilatorkachel is hiervoor dus, zoals al eerder vermeldt, ideaal! Het verschil tussen beide zit hem dus niet in de mogelijkheden en uitvoering maar in de wijze van verwarming. De halogeenkachel is ideaal voor een korte periode voor verwarming maar verbruikt in verhouding behoorlijk wat stroom. Zoek je verwarming voor meerdere uren dan is de keuze voor de halogeen kachel een dure en kun je beter voor (bijvoorbeeld) een oliegevulde kachel kiezen.

Olie gevulde Radiator

Een olieg evulde radiator is bedoeld om een verblijfsruimte langdurig te verwarmen. Deze oliegevulde radiator werkt vrijwel geluidloos en is daardoor zeer geschikt voor gebruik in slaapkamers en kinder- en studeerkamers.

Het verwarmingseffect van een olie gevulde radiator is wat langzamer dan van een convectorkachel. Het is dus zeker aan te raden, indien mogelijk, om de olie gevulde radiator een kwartiertje of half uurtje (afhankelijk van de grote van de kamer) van te voren aan te zetten zodat je direct in een aangename temperatuur verblijft. Deze radiators zijn meestal iets duurder in de aanschaf dan andere soorten bijverwarming, maar hiervoor krijg je dan ook een krachtige warmtebron waaraan je veel plezier en warmte zult beleven.

Welk vermogen, voor welke afmeting vertrek?

De verwarmingscapaciteit van een kachel is afhankelijk van het vermogen (wattage). De verhouding vermogen/oppervlakte hangt o.a. af van de gewenste kamertemperatuur, de buitentemperatuur en de isolatie van het vertrek.
Bijvoorbeeld bij een buitentemperatuur van –10°C, een normale isolatie en een gewenste binnentemperatuur van +19°C, kunt u voor de volgende wattage gaan:
750 W voor   7 à 10 m²
1000 W voor 10 à 15 m²
1500 W voor 15 à 20 m²
2000 W voor 20 à 25 m²
2400 W voor 25 à 30 m²
3000 W voor 30 à 35 m²

Waar kunnen we welke verwarming plaatsen?

De IP-normen zijn internationale normen voor badkamerkachels. Deze geven het beschermingsniveau aan van de motor en het verwarmingselement tegen vloeistoffen en vaste stoffen. De IP-norm vervangt de oudere norm “waterdruppel” en “waterdruppel + driehoek”.

De IP-beschermingsgraad wordt aangegeven door twee cijfers:

  1. Bescherming tegen het binnendringen van voorwerpen en stof (nb: het eerste cijfer kan ook een “X” zijn).
  2. Bescherming tegen water.

Een code IP20 geeft aan dat de verwarming niet geschikt is voor badkamers en of natte ruimtes.
Is het product druipwaterdicht dan is deze beschermt tegen verticaal vallend water, dit wordt aangegeven met de code IP21.
Spatwaterdicht wil zeggen dat het product beschermt is tegen waterspatten, dit wordt aangeduid met de code IP24.

Veiligheid

Met een kachel wil je natuurlijk geen enkel risico nemen. Daarom zijn veel kachels voorzien van een omval- en oververhittingsbeveiliging. Ook zijn veel kachels dubbel geïsoleerd (klasse II apparaat).

  • Oververhittingsbeveiliging: bij een afwijkende verhitting onderbreekt deze beveiliging automatisch de werking van het apparaat.