Stoomgenerator of toch maar niet?

Is een stoomgenerator iets voor jou?

Het strijken van kleding is vaak een behoorlijke en soms tijdrovende klus. Maar om uw kleding er weer netjes glad en gestreken uit te laten zien, moet er toch met regelmaat gestreken worden. Er zijn tegenwoordig diverse apparaten te koop waarmee u uw kleding weer netjes kan strijken. Zo kunt u uw kleding strijken met de gewone strijkbout, het stoomstrijkijzer of met een stoomgenerator. Maar waar moet u nou op letten wanneer u een strijkijzer of stoomgenerator wilt kopen en wat is nou de beste?

Stoomgenerator

De verschillende soorten strijkoplossingen

De keuze van het soort apparaat waarmee u wilt strijken hangt af van uw wensen, behoeften en eisen. Tegenwoordig zijn er verschillende apparaten en systemen te koop zoals het gewone strijkijzer, het stoomstrijkijzer, de stoomgenerator, of eventueel een compleet strijksysteem.

Stoomstrijkijzer

Strijken met of zonder stoom? De meeste mensen strijken met een stoomstrijkijzer. Met deze strijkijzers wordt door de kleine gaatjes onder in de strijkzool een bepaalde hoeveelheid stoom in de kleding gespoten. Door het strijken met stoom kan het strijkgoed makkelijker glad gestreken worden. Er zijn mensen die nog willen strijken zonder stoom. Voor deze mensen zijn er nog een aantal fabrikanten die in hun assortiment nog een droogstrijkijzer (soms ook wel strijkbout genoemd) beschikbaar hebben. Op het gebied van stoomstrijkijzer is veel aanbod. Waar moet u nou op letten bij de aanschaf van een stoomstrijkijzer en wat is nou het beste strijkijzer.

Stoomgenerator

De stoomgenerator (soms ook wel stoomsysteem genoemd) zijn stoomstrijkijzers die vaak veel krachtiger zijn dan gewone stoomstrijkijzers. Bij deze systemen wordt stoom in een aparte generator opgewekt. Het waterreservoir van dit type strijkoplossing is vaak zo’n 4 keer groter dan bij een gewoon stoomstrijkijzer. Wanneer u vaak strijkt of grote hoeveelheden wasgoed moet strijken kan een stoomgenerator erg prettig zijn doordat u het reservoir minder vaak hoeft bij te vullen.

Voordelen van een Stoomgenerator

Op de vraag of de overstap naar een stoomgenerator de juiste was krijgen we vaak als antwoord: Als je het eenmaal gewend bent dan wil je nooit meer terug.

Kracht

De kracht van een strijkijzer is aan te duiden met het aantal bar wat het apparaat kan produceren gecombineerd met de hoeveelheid stoom die gegenereerd kan worden. Gemiddeld kan een stoomgenerator zo’n drie keer meer stoom per minuut produceren dan een stoomstrijkijzer.

Efficiëntie

Omdat een stoomgenerator meer stoom produceert, gaat het strijken sneller! Kreukels verdwijnen gemakkelijker en het waterreservoir zorgt ervoor dat u langer aan één stuk door kunt strijken.

Gewicht

Bij een “normaal” stoomstrijkijzer zit het water en de elektronica ingebouwd. Dit betekent dat u dit ook moet optillen! Bij een stoomgenerator zit dit verwerkt in het station. Een lichter strijkijzer is ideaal als er veel strijkwerk klaar ligt!

Nadelen van een Stoomgenerator
 • Een stoomsysteem is groter, en dus lastiger op te bergen.
 • Een klassiek strijkijzer is voordeliger.
 • Meer ruimte nodig op de strijkplank.

Cado Portable Luchtreiniger Goud

Art.nr. 50008
€199,00
Op voorraad
1
Productgegevens

Cado Leaf Portable - Professionele Luchtreiniger (Goud)

Unieke draagbare luchtreiniger:

Hoewel het bijna dezelfde grootte heeft als een blik van 5een halve liter heeft de Cado geen enkel probleem om PM2,5partikels uit de lucht te halen. De Cado is klein maar dapper. Dankzij een een krachtig filter en bijzonder ontwerp is deze Cado een echte topper onder de luchtfilters. De voeding gaat via een USB-kabel met een DC-adapter.

De Cado is zeer geschikt voor ruimtes zoals badkamers, auto's, werkkamers, keukens en slaapkamer.

vangt zelfs de kleinste stoffen op:

De lucht wordt stap voor stap gefilterd met een krachtig filter met verschillende functies tussen aanzuigen en reinigen. De afvanggrootte van het filtermateriaal is 0,09 μm (*). PM2.5, met een deeltjesgrootte van 2,5 μm of minder, en wordt vakkundig door het filter opgevangen.

Stroom via USB:

Omgevingen die USB gebruiken, zoals computers en smartphones, zijn gemeengoed geworden. De Cado maakt ook gebruik van een USB-voeding, zodat u deze gemakkelijk in uw dagelijks leven kunt gebruiken. Sluit gewoon de kabel aan op een USB-adapter in het stopcontact. Daarnaast is er ook een autocontact, zodat u dezeook in een auto kunt gebruiken.

specificaties:

 • gewicht 0.4kg (inclusief filter, exclusief adapter)
 • Kleur Goud / zwart / zilver
 • Voeding DC 5V, auto DC-adapter DC 12V / 24V
 • Huidig verbruik 0.2A (zwak) /0.3A (gemiddeld) /0.4A (sterk)
 • Geluidproductie 30 dBA (zwak) / 35 dBA (gemiddeld) / 40 dBA (sterk)
 • Luchttoevoer richting top
 • Luchtaanvoer via de onderste gedeelte van de Cado
 • Afmetingen (inclusief uitsteeksels) Diameter 66 x Hoogte 180 mm
 • Vervangend filter FL-C20: Filter voor geur / stof verzamelen / ontsmetten
Bewaar dit product voor later

Het product is te vinden bij onze magazijnopruiming

Aangesloten bij thuisvergelijken.nl, de webwinkel vergelijker