Valentijnsdag het begin van de legende

Valentijns dag

Over de de oorsprong van Valentijnsdag gaan een hoop legendarische verhalen rond. Lang verhaal kort: het verhaal van Valentijnsdag is een mix van werkelijkheid en fictie. Het verhaal dat wel op de een of andere manier weer terug komt is het verhaal van Sint-Valentijn. De man van de romantiek, en de reden dat wij onze geliefden ook in de 21ste eeuw lieve kaartjes sturen en cadeautjes geven. Maar wie was deze man en hoe ontstond de legende rond Sint-Valentijn en de liefde?

De legende van Sint-Valentijn gaat over het helpen van verliefde paartjes.

In Quest staat een mooi verhaal over Valentijnsdag. Het verhaal gaat dat we elkaar op 14 februari de liefde verklaren, omdat op die dag priester Valentinus geëxecuteerd werd. Hij zou rond

Valentijnsdag verhaal

260 na Christus een wet van keizer Claudius II genegeerd hebben. Die verbood zijn soldaten om te trouwen, omdat ze dan beter zouden vechten. Daar moest de priester niets van weten en trouwde de verliefde stelletjes in het geheim. Valentinus werd gesnapt en gevangengezet, waarop hij verliefd werd op de blinde dochter van zijn bewaker. En natuurlijk genas hij haar van haar blindheid, want dat doen (latere) heiligen.

De vader van het meisje is zo onder de indruk van dit wonder, dat het gezin zich bekeert tot het christendom. Dat was de druppel voor Claudius II, en hij laat de priester onthoofden. Op zijn executie dag zou Valentinus zijn liefje een briefje hebben toegestopt met daarop de woorden ‘van je Valentijn’. En ziedaar, het begin van de legende van Sint-Valentijn en Valentijnsdag is geboren.

Marktconcurrent heeft een mooie selectie samengesteld waarmee je van Valentijnsdag jouw succes dag kan maken

Om je Valentijn te verrassen heeft Marktconcurrent een leuke selectie samengesteld waarmee je op Valentijnsdag echt origineel voor de dag kan komen. We hebben romantische met de handgemaakte geurverspreiders van Anoq, mooie giftsets van HappySoaps en hele lieve diffusers van Turbionaire . Kies een mooi geschenk uit en je Valentijnsdag wordt gegarandeerd een succes.

Ga hier naar onze webshop en kies het cadeau voor jouw Valentijn.