HappySoaps is 100% plastic vrij en goed voor lijf en haar

HappySoaps is dat een hype of een nieuwe trent?

HappySoaps ontwikkelt en produceert 100% plasticvrije en natuurlijke cosmeticaproducten. Hun focus ligt op het ontwikkelen van producten van hoge kwaliteit, met een eerlijke prijs en het goed zijn voor de mens en het milieu. Dit klinkt allemaal erg commercieel maar is dat het ook? Is het niet gewoon oude wijn in nieuwe zakken?

HappySoaps

Ik kan hier volmondig nee op antwoorden. Het zijn gewoon een leuk stel mensen dat zich oprecht bezig houdt met klimaat verantwoord ondernemen. Zij maken veel producten helemaal zelf in Nederland. De producten die ze niet zelf maken nemen ze af van productiepartners die zich ook volledig inzetten om klimaatneutraal te produceren.

Wat is HappySoaps?

HappySoaps is onderdeel van ShaversClub B.V. ShaversClub is een scheermerk die het helemaal anders doet dan de supermarktmerken. ShaversClub is in 2013 begonnen omdat zijvonden dat de gehele scheermarkt in handen was van grote, logge multinationals.

Deze multinationals verhogen continu hun prijzen voor scheermesjes, jaar op jaar. Zij vonden dat dit anders kon en zijn hun eigen scheermesjes gaan ontwikkelen. Hierna kwamen ook natuurlijke cosmetische producten. Lees het hele ShaversClub verhaal hier.  

HappySoaps is duidelijk geen hype maar veel meer een trentsetter. Ze zouden zo maar eens kunnen uitgroeien tot een merk dat er echt toe doet.

Welke producten hebben ze?

De producten van HappySoaps zijn Shampoo Bars voor je haar, Body Bars voor lijf en leden en zeer recent ook Volledig natuurlijke Deodorant. Plastic is 100% uitgesloten en kan je dan ook nergens bij, om of in de producten terug vinden. Gezien de plasticsoep in de wereld vediend dit onze volledige ondersteuning. Ze gebruiken ook de term Cruelty Free maar wat is dit nu eigenlijk? Cruelty free mag je alleen maar gebruiken als je product op geen enkele manier schade toebrengt aan dieren. Met andere woorden geen dierlijke ingredienten en zeker geen testen waarbij dieren gebruikt worden. De dieren ondervinden dus op geen enkele manier last van de producten van HappySoaps.

HappySoaps Shampoo Bar

De Shampoo Bars voor je haarverzorging zijn 100% plasticvrij, vegan en natuurlijk. Er wordt geen grammetje plastic gebruikt bij de productie, transport en opslag. Daarnaast zijn al de Shampoo Bars helemaal vrij van palmolie! Aan een 100% vrije parfumvrije versie wordt nog gewerkt. Omgerekend zijn de Bars goedkoper dan de traditionele shampoo’s. Eén Shampoo Bar staat namelijk gelijk aan 3 tot 4 plastic shampooflessen. Goed voor jou, het milieu én je portemonnee!

Zo gebruik je een Shampoo Bar

Wrijf met natte handen de Shampoo Bar tussen je handpalmen zodat er schuim ontstaat. Gebruik het schuim om je haren in te zepen.Masseer het schuim zorgvuldig door je haar. Je kunt het ook sneller doen, maar door masseren schud je alle vettigheid en ander vuil uit je haar. Spoel hierna je haar grondig uit. Voila!

HappySoapsBody Bar

Een Body Bar ruikt niet alleen maar lekker. Er zit nóg meer goeds achter. Hij is namelijk vrij van plastic, SLS en parabenen. Een bewuste, lekkere en vooral duurzame keuze. Ook hoef je niet meer te slepen met milieuonvriendelijke douche- en showergels. Body Bars gaan namelijk even lang mee als 3 normale douchegelflessen! Dat is zowel goed voor de natuur en je portemonnee.

Zo gebruik je een Body Bar

Haal eerst de Body Bar uit de plasticvrije verpakking. Als de Body Bar in contact komt met water of natte handen, gaat ‘ie heerlijk schuimen en kun je je lichaam reinigen. De Body Bar heeft scrubbende eigenschappen. Vind je dit fijn en wil je dit gebruiken, masseer dan je huid tijdens het douchen met de Body Bar. Wil je de Body Bar gewoon gebruiken zonder de scrub? Masseer de Body Bar dan tussen de natte handen tot er schuim ontstaat. Was vervolgens je lichaam met het schuim.

HappySoapsNatuurlijke Deodorant

Door de natuurlijke ingrediënten kan je een bewuste keuze maken. Je bespaart flink op de vervuilende traditionele deodorantflessen. Hierbij maakt het niet uit of deze flessen de schadelijke drijfgassen bevatten of zijn uit gerust met een pompje. Ook hier is weer geen dier die op welke manier dan ook schade ondervind. Een potje smeerbare deodorant gaat zo’n drie maanden mee. Aanzienlijk langer dan een deodorant in fles. Goed voor het jou, het milieu én je portemonnee!

Zo gebruik je de smeerbare deodorant

Draai het plasticvrije potje open. Haal met je wijsvinger (of duim, middelvinger, ringvinger of pink – het maakt ons niet uit – een beetje smeerbare deodorant uit het potje, ongeveer ter grootte van een erwt. Breng de smeerbare deodorant aan op je oksel. Dit doe je door het uit te smeren over de huid. Draai het potje weer dicht en voilà! Je bent de hele dag beschermd.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HappySoaps
Average rating:  
 0 reviews