De airco als verwarming

Geld besparen door de airco als verwarming te gebruiken lijkt vreemd, maar het tegendeel is waar. Door ook gebruik te maken van een airco als verwarming kan je aanzienlijk op je energienota besparen.

De airco als verwarming

Het lijkt zo vanzelfsprekend. In de zomer als het warm is dan zet je de airco aan. In de winter als het koud is dan zet je de centrale verwarming aan. Maar is dit wel zo logisch als het lijkt? Er zijn gewoon goedkopere en slimmere manieren om uw huis in de winter te verwarmen. Denk daarom eens aan de airco als verwarming.

Bespaar op de verwarmingskosten in de winter.

Veel mensen gebruiken, of zouden dat willen, in de zomer een airconditioning om het huis of kantoor (ook aan huis) van een aangename temperatuur te voorzien. Men zet de airconditioning aan en de compressor (warmtepomp) zorgt ervoor dat de warme lucht van binnen naar buiten wordt verplaatst. Resultaat: het wordt lekker koel in huis.

De airco als verwarming
De airco als verwarming

Wat niet veel mensen weten is dat een airco het koelingsproces in de winter ook andersom kan realiseren. Dan functioneert de airco als verwarming. De meeste airconditioners van Aircounit.com (onderdeel van MArktconcurrent) zijn dan ook standaard uitgevoerd met een warmtepomp. Met deze warmtepomp kunnen ze een ruimte naast koelen ook uitstekend verwarmen. Gewoon door het proces om te draaien. Ook als het buiten vriest, kan een airco de binnenruimte uitstekend verwarmen. Zo heeft b.v. de monoblock airco Fintek Oslo 4.2 maar 1,34 kW nodig om 4,8 kW aan warmte te produceren. Dit is wat wij noemen zeer effectief omgaan met de energie en daardoor gunstig voor de energierekening.

Verwarm ook je huis in de winter voordelig met een Airco.

In het stookseizoen is een airco als verwarming veel goedkoper dan de traditionele gasgestookte hr cv ketel. Dat komt omdat het rendement van een airco ver boven die van een cv ketel ligt. Alleen bij zeer lage buiten temperaturen (meer dan -15 graden) kan in sommige gevallen het energieverbruik van een cv ketel iets gunstiger uitvallen dan met een airco. Het is dus echt een fabel dat een airco een dure stroomverbruiker is.

Wil je het in de winter aangenaam warm en in de zomer lekker koel hebben? Zonder dat de buren of je omgeving daar last van hebben? Zonder een lelijke buitenunit? Kies dan ook voor een monoblock airco van Aircounit.com (Marktconcurrent)