FIlters voor aircosystemen

De actieve filters van Fintek,

De actieve filters voor aircosystemen van Fintek
Heb je je ooit afgevraagd waarom de belangrijkste fabrikanten van airconditioners elektrostatische filters plaatsen in hun topmodellen? Eenvoudig. Denk maar aan het feit dat we deuren en ramen gesloten moeten houden om een kamer te koelen of te verwarmen met een airconditioner. Zelfs als onze huizen schoon zijn, betekent dit niet dat er geen verontreinigende stoffen en allergenen van verschillende soorten in verschillende hoeveelheden aanwezig zijn. Tot 250 soorten schimmels (aspergillus, cladosporium), microben en actinomyceten (bacteriën die lijken op microscopisch kleine schimmels) kunnen de lucht verontreinigen die we inademen.

Isoleren heeft ook nadelen

In twintig jaar tijd heeft het energiebesparende en thermische isolatiebeleid van gebouwen de ventilatie van de kamers gehalveerd. Hierdoor is de kwaliteit van de lucht aanzienlijk achteruit gegaan. De luchtstromen van ons binnenklimaat houden schadelijke stoffen in circulatie. Gevolg is dat deze schadelijke stoffen exponentieel toenemen en ze worden ingeademd door degenen die daar verblijven. Om deze reden worden filters gebruikt. Deze filters hebben als doel om de onzuiverheden die aanwezig zijn in de geklimatiseerde kamers op te vangen. Bij elke luchtstroom die door de airconditioner heen gaat wordt de lucht een stukje schoner. Het is dan ook belangrijk om een juiste periodieke reiniging van het aircosysteem uit te voeren. Niet alleen het reinigen van het interne gedeelte van het aircosysteem is hierbij belangrijk, ook het vervangen van de gebruikte elektrostatische en overige filters zijn geen overbodige luxe. Onze gezondheid hangt mede af van de kwaliteit van de lucht die we inademen!

Aktivo elektrostatische filters met Aemina

Filters
Aktivo elektrostatisch filter met Aemina. Deze technologie is uniek in zijn soort. Een antimicrobiële stof (quaternair ammonium) wordt gehecht aan een silaan (siliconenderivaat dat de eigenschappen van een oppervlak permanent verandert) om een organofunctioneel silaan te verkrijgen. D.w.z. een molecuul dat actief is tegen micro-organismen. In direct contact met micro-organismen werkt AEMINA als een “vernietiger”. Hierdoor wordt de normale cycli van micro-organismen onderbroken en de cel wordt gedood. Het effect wordt veroorzaakt door twee krachten. De eerste is de alifatische keten die de lipiden van het membraan aantrekt. De tweede is de positieve lading van het stikstofatoom die de negatieve lading van de microbe tegenwerkt. Het eerste is dus te vergelijken met een zwaard, het tweede met een elektrodenconstructie. Het voordeel is dat het effect na verloop van tijd niet afneemt en ook niet op raakt. Bijkomend groot voordeel is dat er ook niets van in het milieu terechtkomt.

De antibacteriële technologie van AEMINA is uniek

AEMINA is uniek omdat het:
  • waterbestendig is
  • langdurige bescherming biedt
  • blijft actief, zelfs op de langere termijn
  • in vergelijking met conventionele antibacteriële middelen heeft het geen afnemende werking
  • wordt niet aangetast door micro-organismen
  • wordt niet vrijgegeven in het milieu.
Marktconcurrent heeft voor bijna alle aircosystemen een filter. Voor uw airco met buiten unit of zonder buitenunit hebben wij het juiste filter. Klik op de tekst en overtuig uzelf.