Doona het multifunctionele kinderzitje van Babyveilig

Het Doona Baby kinderzitje is een veilig en comfortabel autostoeltje en buggy in één. De Doona heeft een uniek syteem voor het uitklappen van het onderstel. Letterlijk tover je de Doona in een handomdraai het Doona autostoeltje om in buggy. Het mooie is dat je hiervoor niet eens de kleine uit het stoeltje hoeft te halen.

De Doona is uniek

Als ervaren vader van drie en alle daarbij behorende vervoersirritaties heb ik het unieke concept van de Doona met een grote glimlach omarmd. Het uitklapsysteem van de Doona is werkelijk uniek en werkt heel eenvoudig. Het maakt de Doona erg geschikt voor korte uitstapjes, naar bijvoorbeeld de supermarkt. Voor echt lange wandelingen is de Doona wat minder geschikt wegens de beperkte bewegingsruimte voor de kleine. En dat is ook logisch aangezien de Doona ook een autostoeltjje is waarin de kleine veilig moet zitten.

Doona

Uitklapsysteem

Doona

De Doona heeft een uitklapsysteem waarmee je het kinderzitje omtovert tot een buggy. Dit heb ik echt nog nooit eerder gezien. Aan de achterkant van de Doona zit een handvat. Het onderstel met de wielen – die al aan het stoeltje vastzitten – klapt vanzelf uit als je het handvat induwt. Je moet dit wel met twee handen doen: met de ene hand houd je de draaghendel van het zitje vast en met de andere het uitklaphandvat. De zwaartekracht doet de rest van het werk.

Het gehele proces van uitklappen staat goed uitgelegd in de handleiding. De eerste keer is het wel even oefenen, maar je hebt dit snel onder de knie. Het uitklappen lukte me zonder de Doona al te veel te laten bewegen. waardoor het voor de kleine in het geheel niet vervelend is.

Fabrikant SimpleParenting noemt de Doona terecht een autostoeltje. Het is namelijk geen vervanging voor een kinderwagen. In dit Doona kinderzitje is namelijk nauwelijks bewegingsruimte voor het kindje, terwijl het juist belangrijk is voor de motorische ontwikkeling dat baby’s goed kunnen bewegen. Daarom raad ik aan kinderen niet te lang in het zitje te zetten en dus ook niet de Doona als fulltime kinderwagen in te zetten.

Als je een buggy voor de langere afstanden en mooie wandelingen zoekt is de MINI by Easywalker een prima alternatief.

Boodschappen doen

Maar uitgeklapt is de Doona wel heel geschikt voor korte wandelingen, bijvoorbeeld als je met de auto even naar een supermarkt gaat. Het is echt veel gemakkelijker dan een los onderstel, waarop een babyzitje bevestigd kan worden. Een niet te onderschatten voordeel is dat je in je bagageruimte van de auto alle ruimte hebt voor je boodschappen omdat er geen kinderwagens, of buggy’s in hoeven te worden opgeborgen.

Ook een leuk feitje is dat de Doona ingeklapt ook geschikt om mee te nemen in het vliegtuig.

De Doona stuurt en rijdt soepel.

Op een gladde ondergrond rijdt de Doona heel soepel. Ook stuurt hij lekker licht en heeft hij een kleine draaicirkel. De rem is duidelijk: aan de rechterkant zit een rode knop die je met de voet kunt bedienen om de rem erop te zetten, links zit een groene knop om hem er weer af te halen. Ikzelf ben 1.86 meter en dan is het Jammer is dat de duwstang niet in hoogte versteld kan worden. Maar voor korte stukjes is het prima te doen.

Gestest door de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft het autostoeltje uitgebreid getest en dat heeft prima resultaten opgeleverd. In een frontale botsing biedt de Doona zeer goede bescherming, bij een botsing van opzij scoort het zitje gemiddeld. Bekijk de volledige testresultaten.

De Doona is een achteruitkijkend zitje. De consumenten bond adviseert danook om je kindje zolang mogelijk achteruitkijkend te vervoeren, omdat het kindje dan beter beschermd is bij een frontale botsing dan in een vooruitkijkend zitje.

De Doona scoort 4 sterren en dat is vergeleken met andere geteste autozitjes een hele mooie score zeker als je de prijs er bij bedenkt en dat het inclusief een Buggy is. Kortom een prima koop waar je zeker geen spijt van zult krijgen

Doona

Babyveilig

Babyveilig is een jong bedrijf dat zich richt op de moderne ouders van tegenwoordig die hun babyspullen online bestellen. In tegenstelling tot een fysieke babywinkel met een beperkte voorraad, kun je bij Babyveilig vrijwel alle babyspullen kopen die zorgen voor een veilige leefomgeving van je kleintje,

Bij Babyveilig heeft de veiligheid van je kind de hoogste prioriteit. Daarom kun je bij hun online babyspullen en accessoires kopen die de veiligheid van je kleintje vergroten. Babyveilig kijkt echter niet alleen naar de veiligheid van nu, maar ook de veiligheid in de toekomst. Zij koesteren dan ook het milieu en willen graag een leefbare wereld achterlaten voor de volgende generaties.