Slowjuicer, waarom eigenlijk?

Waarom gaan we massaal sappen?

Het is voor veel mensen een hele opgave om dagelijks voldoende groente en fruit binnen te krijgen. Bedenk daar nog een bij dat voldoende heel wat meer is dan de Gezondheidsraad adviseert. Werk groente en fruit in sapvorm naar binnen en je krijgt lekker veel voedingsstoffen in een heel klein volume binnen. Dit is gewoon ideaal! Een blender of een slowjuicer geven veel extra mogelijkheden. Zo kan je zorgen vor voldoende consumptie van fruit en Groente. Experimenteren met smaakcombinaties is ook een van de mogelijkheden. Aanvullende sapkuren zijn een erkend ontgiftigingsinstrument ter ondersteuning van gezondheid en vitaliteit. Een slowjuicer biedt een speelse manier om kinderen kennis te laten maken met de kracht en smaak van gezonde voeding. Blenders en slowjuicers zijn al jaren populair bij mensen die op zoek zijn naar serieuze gezondheidswinst. Ook het behoud ervan is een juicy verhaal…!

slowjuicer

Als je pas begint met sappen kan het verstandig zijn te beginnen met een slowjuicer. Het sap daarin bevat vrijwel geen vezels en is daardoor gemakkelijker te verdragen door een spijsverteringssyteem dat jarenlang een tekort aan fruit en groente gehad en daardoor niet helemaal optimaal functioneert.

SlowJuicer

Sapcentrifuges en slowjuicers zijn machines die sap uit fruit en groenten scheiden van de vezels. Een slowjuicer doet dat met een lage snelheid waardoor malen, persen of kauwen wordt. De scheiding van sap en vezels gaat hiermee veel langzamer dan 1e generatie juicers en centrifuges, waardoor er veel minder moleculen ‘beschadigd’ worden. Hierdoor is een slowjuicer ook in staat om sap te verkrijgen uit producten met zeer taaie vezels zoals grassoorten. Met name de wereldwijde hype om sap uit tarwegras te persen heeft slowjuicers snel populair gemaakt. Hoe beter de slowjuicer, hoe hoger de sapopbrengst, hoe lager het pulpafval, hoe sterker de materialen en de motor  en hoe meer extra functionaliteit. Denk hierbij aan het maken van babypuree, frozen desserts,  pastaslierten, geschaafd ijs, sauzen, soepen et cetera. De trend in slowjuicers is om sap en vezels juist weer meer bij elkaar te brengen.