Vakantiehuisje met airco is zeldzaam op vakantieparken

Vakantiehuisje in Nederland boeken?

Een vakantiehuisje in Nederland wordt al volop geboekt voor de komende zomer. Wordt het ook weer heet en zonnig? Volgens Piet Paulusma wordt ook 2021 weer warm tot zeer warm. Zoals we ook vorig jaar zagen, zorgt mooi weer ervoor dat meer Nederlanders in hun eigen land blijven voor de vakantie. Wie echter op zoek gaat naar een vakantiehuisje met airco moet heel erg goed zoeken.

Airco in vakantiehuisje?

vakantiehuisje

Waar het in de hotelwereld vrij normaal is dat een moderne hotelkamer voorzien is van airconditioning, is dit op Nederlandse vakantieparken nog nauwelijks het geval. Is dat dan nodig in het Nederlandse klimaat? Wij van Aircounit.com denken dat airconditioning steeds meer ingeburgerd raakt. Zeker door de afgelopen warme zomers gaat het accepteren van een airconditioning héél hard. Een goed voorbeeld is de aanwezigheid van een airconditioning in de auto’s. Nog niet zo heel lang geleden zeiden we als nuchtere Hollanders dat een raampje open zetten voldoende was. Maar tegenwoordig kun je bijna geen nieuwe auto meer kopen zonder airconditioning.

De drempel voor zowel bedrijven als consumenten om een airco te laten installeren, is de afgelopen jaren steeds lager geworden. Dat de airco het imago van energieslurper heeft afgeschud, helpt daarbij. Ook het plaatsen van een airco in een vakantiehuisje is door het veel lagere energie verbruik goed realiseerbaar geworden.

Zijn de Nederlandse vakantieparken voorbereid op heet weer?

vakantiehuisje

Even geleden is er een rondgang gemaakt langs de grote parken om eens te informeren in hoeverre de parken zich hebben voorbereid op een warme tot zeer warme zomer. Dat viel in de praktijk vies tegen. Zo heeft een vakantiehuisje bij Landal standaard alleen in Hongarije een airco, verder niet. Roompot heeft wel diverse vakantieverblijven met airco maar ook zeker niet allemaal. Het is bij Roompot wel goed zichtbaar of een vakantiehuisje wel of geen airco heeft. Volgens Center Parks is een airco in de vakantiehuisjes niet nodig omdat de meeste parken in een bosrijke omgeving liggen. Ook vinden zij dat de huisjes goed zijn door te luchten.

Kansen voor vakantiehuisje eigenaren

Wie als belegging een vakantiehuisje in Nederland heeft gekocht kan zijn vakantiehuisje extra laten onderscheiden door een airco te plaatsen. Niet met een airco die een lawaaiige en lelijke buitenunit heeft uiteraard. Maar met een stijlvolle en zeer betaalbare airco zonder buitenunit van aircounit.com. (onderdeel van Marktconcurrent) Kies je er eentje inclusief verwarmingsfunctie dan is luxe en gemak een standaard onderdeel van je vakantiehuis geworden.

vakantiehuisje