Zorgverzekering vergelijken is geen overbodige luxe

Zorgverzekering vergelijken in 2021

Je zorgverzekering vergelijken kun je het beste doen voor het jaar 2021 begint. Bovenop de zorgpremie komt nog het verplichte eigen risico. als je gebruik moet maken van de zorg. Ook in 2021 is het eigen risico, net als in 2020, € 385,-. Jaarlijks worden er bij alle verzekeraars veranderingen doorgevoerd op inhoud. Het kan dan ook zeker geen kwaad om voor 2021 even wat tijd te stoppen in het zorgverzekering vergelijken. De corona crisis zal na verwachting wel invloed hebben op de zorgpremie van 2021. Hoeveel invloed zal blijken zo rond half november als alle premies bekend zijn.

Zorgverzekering vergelijken
Belangrijk voor iedereen

Wat zijn de belangrijke data om in de gaten te houden?

 • 12 November 2020 is de eerste datum. Dit is de laatste datum dat de premie bekend gemaakt kan worden.
 • 31 December 2020 is de uiterste datum waarop je je huidige zorgverzekering kunt opzeggen.
 • 31 Januari 2021 is de uiterste datum om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. (dan moet je wel je oude zorgverzekering hebben opgezegd).

De Overheid bepaalt inhoud basispakket

De overheid bepaalt de dekking in de basisverzekering en is daardoor bij alle zorgverzekeraars gelijk. Wel mag de premie door de zorgverzekeraar zelf bepaald worden. Doordat iedere zorgverzekeraar zelf de premie mag bepalen, kunnen er hierin aanzienlijke verschillen ontstaan.  Het zorgverzekering vergelijken voor het jaar 2020 heeft een verschil in beeld gebracht van de premie tussen de duurste- en goedkoopste basis zorgpolis. Dit was het niet te verwaarlozen bedrag van € 492,-. Het kabinet heeft op prinsjesdag een premieverhoging voorspeld van € 62,- in 2021, maar  dat is nog even afwachten tot 12 november.

Hieronder kun je je zorgverzekering vergelijken en kijken of het ook voor jou interressant is om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Wil je weten wat er verandert in de zorgverzekering in 2021 kijk dan even onder het gedeelte met de zorgverzekering vergelijken, Daar staan de veranderingen van 2021 die al bekend zijn.

[daisycon_health_insurance profile_id=”5″]

Welke veranderingen zijn al bekend in de zorgverzekering van 2021?

De veranderde dekkingen in de basisverzekering worden altijd in de loop van het jaar bekend gemaakt. Voor het jaar 2021 zijn de volgende wijzigingen al bekend:

 • Geneesmiddelen voor de behandeling van eierstok- en lymfeklierkanker 
  Er worden medicijnen tegen eierstokkanker en lymfeklierkanker toegevoegd. DIt zijn de medicijnen Olaparib van het merk Lynparza en Axicabtagene van het merk Yescarta.
 • Voor een aantal specifieke zorgvragen is geen eigen risico meer vantoepassing.
  Vanaf 1 september 2020 hoeven slachtoffers van seksueel misbruik voor de medische behandelingen die ze door het misbruik moeten ondergaan geen eigen risico meer te betalen.
  Ook mensen die een orgaan bij leven doneren, hoeven in 2021 geen verplicht eigen risico meer te betalen. Alle kosten in verband met de donatie worden uitgesloten van het eigen risico en volledig vergoed door de verzekeraar.
 • Vergoeding dagbehandeling niet-aangeboren hersenletsel
  Er komt een vergoeding voor een dagbehandeling in groepsverband bij niet-aangeboren hersenletsel. Dit kunnen aandoeningen zijn als gevolg van een ongeluk of een herseninfarct.
 • Extra vergoeding bij corona herstel
  Al sinds juli 2020 krijgen zwaar getroffen (ex)coronapatiënten een ruimere vergoeding voor herstelzorg. Ook in 2021 krijgen zij nog extra vergoeding voor coronaherstel, zoals maximaal 50 behandelingen fysiotherapie, 8 behandeluren ergotherapie (bovenop de bestaande 10 uur) en 7 uren dieetadvies (bovenop de bestaande 3 uur).
Zorgverzekering vergelijken
Wat is een goed mondkapje?

Kan je nog meer besparen naast het zorgverzekering vergelijken?

De premie van de zorgverzekering in 2021 is na 12 november van alle verzekeraars bekend. Het zorgverzekering vergelijken op inhoud en prijs van de basisverzekering is een eerste stap. Een andere stap kan zijn:

 1. Verhoog vrijwillig je eigen risico

Je kunt al snel € 20 per maand besparen door het verhogen van het eigen risico. DIt is echter alleen handig als je geen of weinig zorgkosten verwacht. Er zit dus wel een risico aan vast. Is dit wat voor jou? 

 1. Betaal je zorgpremie in één keer

Je krijgt korting als je de premie in één keer voor het hele jaar betaald. Gezien de huidige rentestand op spaargeld is dat winstgevender dan het geld wegzetten op de spaarrekening.

 1. Betaal alleen voor wat je nodig hebt of verwacht nodig te hebben

De meeste aanvullende pakketten zijn een verzameling van vergoedingen. Het kan heel goed zijn dat je sommige vergoedingen echt niet nodig hebt of gaat gebruiken. Bijvoorbeeld orthodontie voor kinderen is niet nodig als je geen kinderen hebt. Hoe meer zaken je wegstreept waarvan je zeker weet dat je er niets aan hebt hoe minder premie je hoeft te betalen.