Binnenlucht is 5 tot 10 keer meer vervuild dan buitenlucht

De binnenlucht die we inademen in de meeste gevallen helemaal niet schoon. 

Dat valt wel mee is de meest gehoorde reactie op bovenstaande opmerking. Maar dat blijkt in de praktijk toch zwaar tegen te vallen. De binnenlucht is over het algemeen echt veel viezer dan we denken. Zo heb ik in mijn eigen huis een Foobot luchtkwaliteit monitor geplaatst. Want meten is weten en daarmee veel beter dan een aanname. De uitkomsten van deze meting maakte me niet echt blij. Wat vooral opviel was dat eenvoudige activiteiten al echt een invloed hadden op de binnenlucht. Denk hierbij aan een kaarsje branden voor de gezelligheid of gewoon koken.

Maar wat zijn nu eigenlijk de gevolgen van vervuilde binnenlucht?

Gevolgen van de binnenlucht vervuiling voor de gezondheid zijn:

luchtverontreinigende stoffen die de binnenlucht beinvloeden
  • Irritatie aan ogen en keel, vermoeidheid, stress, slechte concentratie, hoofdpijn, astma, bacteriële en virale infecties, ademhalingsproblemen, zelfs hart- en vaatziekten …

Ongeveer 100.000 doden per jaar in Europa houden verband met luchtverontreiniging binnenshuis (bronnen: OCDE, OMS). In de wereld is 12,5% van de sterfgevallen te wijten aan luchtverontreiniging (bron: OMS).

Dit zijn toch wel schokkende cijfers. Nu zijn wij als nuchtere Hollanders prima in staat om te relativeren maar toch…… Deze cijfers kunnen we niet negeren. Maar wat te doen? Gaan we onze overheid erop aan spreken? Of geven we Europa de schuld? Of nog beter het is de schuld van al die mensen die lak aan het milieu hebben wereldwijd. Het is allemaal waar maar daarmee niet opgelost. Bedenk dan dat het verbeteren van de wereld begint bij je zelf. Want je kan zelf heel veel doen aan het verbeteren van de binnenlucht die je iedere dag inademt.

Zuiver uw binnenlucht op natuurlijke wijze met TEQOYA-luchtreinigers

TEQOYA-luchtreinigers bootsen de omstandigheden van de productie van negatieve ionen na. Deze gepatenteerde ionen productie komt hiermee heel dicht in de buurt van de natuurlijke processen voor het reinigen van de lucht zoals deze in de natuur voorkomen. De negatieve ionen werken in de natuur als natuurlijke reinigingsmiddelen. TEQOYA-luchtreinigers nemen voor de binnenlucht het werk van de natuur over. De intense productie van negatieve ionen is eenvoudig en bewezen volledig veilig. De techniek is gecertificeerd. Het device produceert geen ozon en ook geen vrije radicalen. Dit is vastgesteld door een onafhankelijk laboratorium. Er zijn bij mijn weten geen andere producten die geen ozon productie hebben bij het ionisatie proces. Hierin is Teqoya echt uniek. Uniek zijn is mooi maar nog mooier is dat het echt werkt. Met Teqoya reinig je de binnenlucht zoals de natuur dat zou doen. Er zijn drie type apparaten van Teqoya. De TaqAir 450, de TeqAir 200 en de Tip4 Auto. Alle drie hebben ze een eigen gebied betreffende de toepassing.

Luchtionisatie in de natuur

  • In planten : chlorofylplanten en zeer scherpe bladeren zoals van coniferen stoten negatieve ionen uit
  • Het Corona-effect : elk object dat op de grond is bevestigd en geleidend is, stijgend is en eindigend in een punt (bliksemafleider). Dit zijn o.a. bladeren van grassen en alle coniferen, Deze objecten (planten) zullen de elektronen die uit de grond komen ophopen aan de bovenkant van zijn punt waarna deze worden losgelaten om zo door de zuurstof te worden opgenomen.
  • Het Lenard-effect : de wrijving van de lucht op regendruppels of ineen waterval, De druppels die op de grond of rotsen, gebouwen, stoeptegels, etc. vallen, laten de in de druppels aanwezige elektronen los. De positieve lading wordt opgevangen door de grond en de negatieve lading wordt opgevangen door de zuurstofmoleculen en worden daarmee de negatieve ionen.

In de onderstaande grafiek kan je een vergelijking maken met de natuurlijke ionisatie en een Teqoa luchtzuiveraar. Je kan in de grafiek zien dat hoe dichter je bij de Teqoya komt hoe zuiverder de binnenlucht wordt.

GRafiek van Negatieve ionen in de natuur bergeleken met de binnenlucht
De binnenlucht kan je echt optimaliseren.

Zoals in verschillende landen is aangetoond, is gezuiverde binnenlucht met negatieve ionen gunstig voor onze gezondheid.

De werking van TEQOYA-luchtreinigers

TEQOYA-luchtreinigers zijn een elektronenbron (negatieve ionen). Deze bron heeft de kracht en techniek om de volgende volledige reeks reinigingsprocessen ook waar te maken:

EQOYA devices voor het ioniseren van de binnenlucht
  • Als eerste stap zal de hoge dichtheid van in de lucht geïnjecteerde negatieve ionen ertoe leiden dat ze snel worden opgevangen door de deeltjes die in de lucht zweven (grote positieve ionen). Deze deeltjes worden hierdoor geneutraliseerd.
  • De geneutraliseerde deeltjes krijgen door diverse processen een negatieve polariteit (negatieve ionen).
  • De zo ontstane grote aantallen negatieve ionen worden gezamelijk een negatieve lading die groeit en groeit.
  • Alle aanwezige deeltjes, ongeacht hun grootte of aard, krijgen op deze manier een negatieve lading.
  • Deze belangrijke elektrische negatieve lading zal als resultaat hebben dat er in toenemende mate een wederzijdse afstoting van microdeeltjes ontstaat. Net zolang tot er genoeg lading is en de deeltjes als het ware neerslaan op de vloer van de kamer. Deze neerslag is het gevolg van de aantrekkingskracht van positieve en negatieve energie.
  • Iedere neerslag op de vloer maakt de binnenlucht een stukje schoner. Daarna kan de neerslag eenvoudig tijdens het dagelijkse stofzuigen definitief worden verwijderd.

Aan dit puur “kinetische” effect wordt ook een tweede, even belangrijk kiemdodent effect toegevoegd op de bio-contaminanten in de lucht: bacteriën, virussen, etc. Op deze manier wordt dus niet alleen het fijnstof geneutraliseerd (op de grond geworpen). Ook wordt de binnenlucht verontreiniging veroorzaaktd door schimmels, bacteriën en virussen, aanzienlijk teruggebracht tot een natuurlijk (gezond) niveau.

Een ecologische en filtervrije werking

De TEQOYA-luchtreinigers combineren hoge prestaties met respect voor het milieu. De luchtreinigers zijn volledig stil (0 dB), filtervrij (dus geen extra kosten) en energiezuinig (slechts 1,5 watt). De luchtreinigers zorgen voor een zeer lange tijd voor schone binnenlucht. Met een garantie van maar liefs 10 jaar ben je dan ook voor lange tijd gegarandeerd van zuivere binnenlucht. Met dank aan de sublieme werking van de Teqoya luchtreiniger.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TaqAir 450
Average rating:  
 0 reviews